Eve Online > NoobGarten
podstawowe pytania
semmac:
Pytanie: dostałem"letter of recomendation" do milicji. Jakie są plusy i minusy (poza tym, że więcej wrogów się ma) wstąpienia do nich. Czy można się z nich wypisać? Czy trzeba od nich przymusowe misje przyjmować?
Doom:
Milicja to w głównej mierze content pvp, z dodanym pve. Latajac w milicji masz nieustający wardec do graczy z wrogiej milicji (czyli i w low i high npc nie widza że obijasz mordę komuś kto ci mryga), a także marker Kos (kill on sight) u npc przeciw którym walczysz. W kontekście rpg walczysz dla frakcji z drugą i możesz podbijać (ale to raczej w grupie) low seki frakcji opozycyjnej - niestety od kilku lata walki trwają, a ccp nie nanosi zmian terenu na mape :/ . Przymusowych misji brak. Wypisanie się w dowolnym momencie, ale jesli wcześniej spaprałeś sobie standing to wyjście z milicji nie anuluje Ci ujemnych standingów
Azbuga:
będąc w milicji raczej nie polatasz po wrogim hi secu ponieważ będą cię ganiać npc'e z navy - biją dość mocno ale nie scrambują - dlatego milicje czasem urządzają sobie wypad do wrogiego hi seca.
Zalet milicja ma kilka:
- możliwość walki pod bramami nawet we fregatach ponieważ nie biją cię działa bram
- brak utraty security status o ile walczysz z wrogimi milicjami
- za misje dla milicji dostaje się ok. 10 x tyle Loyality points co za misje w hi sec. poza tym itemy w sklepie są tańsze. Misje polegają najczęściej na zabiciu 1 statku, struktury albo 3-5 indystriali. Za to misje są zawsze w low sec na terenie należącym teoretycznie do wrogiej milicji.
- jeśli nie masz znajomych z którymi mógłbyś polatać właściwie cały czas jest jakaś ogólna flota milicji gdzie można dołączyć.
- jeśli weźmiesz misje od agenta a jej nie zrobisz i minie ci czas nie ma żadnych konsekwencji - stand nie spada.
Wady milicji:
- spadek standingów do wrogich ras - dość szybko może się okazać że nie możesz wlatywać do ich hi seca nawet po wyjściu z milicji
- powyższe nie boli za bardzo ponieważ wtedy można dołączyć do wrogiej milicji i odrobić standingi - to idzie bardzo szybko.
Dla mnie najlepsze miejsce w jakie mogłem trafić i szalenie polecam :)
Doom:
--- Cytuj ---- powyższe nie boli za bardzo ponieważ wtedy można dołączyć do wrogiej milicji i odrobić standingi - to idzie bardzo szybko.
--- Koniec cytatu ---
Ale jak właściwie się odrabia standing? Kasując wrogich milicjantów? (wiem że lp za to są, ale standing?). Misji Storyline u milicji podobno nie ma a to one tylko podnosza faction standa
semmac:
Kolega DOOM odpowiedział pewnie rzeczowo. Niestety nie zrozumiałem ani słowa (a właściwie sensu) poza słowem PVP. Niestety jestem początkującym graczem, który w osttanią grę grał z dziesięć - trzynaście lat temu :)
Odpowiedź kolegi AZBUGA - znacznie lepsza - chociaż też miałem pewne problemy :)
Ogólnie chyba już wiem o co biega i na razie się nie zapisuję do milicji
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej