Eve Online > NoobGarten

podstawowe pytania

<< < (31/38) > >>

Kara Mon:
A tak po polsku? :D

dodajesz inertia staby/nano  = mniejsza krowa

dodajesz cos zwiekszajace mase statku  jak pancerz czy wlaczasz ab/mwd  = wieksza krowa

wiekszy statek  = wieksza krowa i to ciezko przeskoczyc da sie je przyspieszyc odrobine ale to nie sa jakies zabojcze wartosci.

SokoleOko:
Kara, masz talent pedagogiczny

* SokoleOko ociera chusteczką łzy z oczu :D

ludekk:
Dzieki, czyli w sumie wiele się z tym nie zrobi, troche skilami się poprawi, ale jakby sie chciało jakims wyposazeniem to zawsze kosztem czegos:/

Kara Mon:
Nie koniecznie kosztem a po prostu nie osiagniesz jakichs zastraszajacych rezultatow i pancernikiem nie bedziesz sie rozpedzal do max w 5 sekund , inna sprawa ze mozna pewne rzeczy przyspieszyc roznymi trikami. Ja np orke ktora ma 30 sekund alignu (czyli 30 sekund trwa zwrot , osiagniecie 75% predkosci i warp) zabieram spod bramy w 20 sekund (a dokladniej na 2 cykle afterburnera) a mysle ze da sie zejsc nawet do 1 cyklu co da ponizej 20 sekund alignu dla tak wielkiej krowy.

Napisz o jaki statek ci chodzi i dokladnie w jakim momencie jego powolnosc ci przeszkadza , latwiej bedzie poradzic co z tym zrobic.

ludekk:
Jak sie przesiadłem z drake'a do ravena to mi to właśnie zaczęło przeszkadzać. W dodatku duzo wolniejszy. Postanowiłem wrócić do Drake'a i zakupić lepszy sprzęt oraz konkretnie drony doskillowac. W sumie na ten czas idą lvl 4 (-16) misje dość łatwo, a jeszcze da się spokojnie 100% więcej z dron wycisnąć i 20-30% z samego Drake'a jak 3 tygodnie poskiluje i dokupie dosc drogi sprzet. W dodatku Raven jest baaardzo brzydki:/ Jakby kiedys zrobili Drake na tech 2 to byłby w wniebowzięty bo starsznie lubię ten statek.

Mam jeszcze takie pytanie.
1. Co to jest w praktyce Explosion Velocity. Jest skill co zwieksza to o 10% czy to duża (odczuwalna) różnica?
2. Czasami jak robie misje to mnie raty spowalniaja lub unienozliwiaja warpa, gdzie moge sprawdzić co i ile to bedzie jeszcze trwało?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej