Eve Online > NoobGarten

Sens grania w eve

(1/9) > >>

zysiolo:
Grałem w eve 21 dnia triala robiąc tylko misji i jakoś nie widziałem jak można robić coś po za tym. Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?

Skoq:
Proponuje dolaczyc sie do Unseen Academy - oni pokaza ci co mozesz robic w Eve i jak to robic. Krotka lista rzeczy ktore mozesz robic:

- PvP - player vs player czyli strzelanie do innych graczy
- PvE - czyli misje ktore robisz, plexy i racenie
- Industry - Invencja i produkcja wiekszosci itemek i statkow w grze
- Mining - kopanie asteroid
- Trade - Handel
- Wstap do korporacji - granie solo w ta gra mija sie z celem i zabija grywalnosc

Pozdrawiam
Skoq

Kombat:

--- Cytat: zysiolo w Maja 05, 2010, 14:42:12 ---Grałem w eve 21 dnia triala robiąc tylko misji i jakoś nie widziałem jak można robić coś po za tym. Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć?

--- Koniec cytatu ---
Sensem grania w eve jest to żeby dołączyć do jakiegoś powerblocku i strzelać się w blobie z innym blobem a potem wozić się na forach że się wygrało.
Ewentualnie senesem grania w eve jest robienie misji lvl4 aż wypłyną Ci oczy z nudów lub rycie skałek w hulku aż zasłabniesz od dzwięku laserów górniczych.
Względnie sensem grania w eve jest dołączenie się do jakiejś pirackiej corporacji gankującej w lowsecu haulerów lub noobów którzy przez brak wiedzy wlecieli do low w swoim pierwszym uberpwnBSie i uważać się za proelitepvp bo nie walczysz w blobach.
W zasadzie sensen grania w eve może być także siedzenie przed arkuszami marketu, prowadzenie 0.01 isk wars i spam scamem na localu w jita do utraty świadomości.

Xeovar:
EVE jest specyficzną grą, dlatego mówi się o tym piaskownica ("sandbox").
Jeżeli w grze szukasz tzw. "streamlined content" co zasadniczo określa jakiś zaplanowany i ciągnący się wątek fabularny, albo jakieś narzucone cele (lvl, zaliczone questy, gear, etc) to w EVE nie będziesz mógł się odnaleźć.
EVE jest grą w której nie ma celu innego niż taki jaki sobie wybierzesz. Chcesz być milarderem ? ok. Chcesz być przywódcą sojuszu na 2k osób ? ok. Chcesz zbudować tytka ? ok. Chcesz być mistrzem kb na battleclinic ? ok. itp, itd.
Wszystko sprowadza się do dwóch rzeczy:
- czy potrafisz dążyć do czego co nie zostało ci narzucone ? I czy potrafisz określić dla siebie cele ?
- czy tzw "core gameplay" ci pasuje - są ludzie którzy lubią latać w kosmosie i świat EVE im pasuje, a CCP stara się go urozmaicać - są misje, WH, FW, losec, nullsec, produkcja, research, COSMOSy, etc etc. Niedługo będzie PI (planetki) a potem zaczniemy też chodzić po tym świecie a nie tylko latać.

Podsumowując, "EVE is not a game, it's a hobby". Nie da się "przejść EVE" i ją "skończyć". Można w niej żyć... jak długo i co robiąc to tylko od Ciebie zależy....

SokoleOko:
Słaby troll, 1/10  :2funny:

W swojej półtorarocznej karierze zajmowałem się w kolejności:

- robieniem kontraktów kurierskich
- klepaniem ratów w lowsecu
- robieniem misji L4
- kopaniem w hisecu (lajtowo, potem AFK na alcie)
- scamem na kontraktach kurierskich
- produkcją rigów
- produkcją frakcyjnych fregat
- kopaniem highendów w null
- eksploracją
- wyprawami do W-space na Sleepersów

oraz

- solo PvP w lowsecu
- gangowe PvP w lowsecu
- PvP w porządnym aliansie

Myślę, że doświadczyłem może połowę tego, co Eve oferuje, a dwa razy do roku pojawia się coś nowego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej