Eve Online > Tyrannis
PLANETARY INTERACTION
Doom:
IMO jeśli nie były to ordery takie jak na podstawowe booki to te ordery nie tyle znikły co zostały ściągnięte przez handlarzy spekulantów. Znajomy niedawno sprzedał dużą partię chyba construktion bloków kupionych przed pachem z trzykrotną przebitką i to w jita
SokoleOko:
--- Cytat: Rabbitofdoom w Lipiec 10, 2010, 00:17:24 ---Jak bedzie z PI dowiemy sie tak na dobra sprawe po tym jak sie ceny ustabilizuja za kilka miesiecy.
--- Koniec cytatu ---
Ja produkuję P2 z tego co sam wykopię (koszt zerowy, wymaga jakieś 3 minuty pracy dziennie, wożenie 2 razy w miesiącu kilka jumpów) - uber kasy z tego nie będzie, ale w sumie - czemu nie.
Próbowałem się bawić w produkcję P4 z zakupionych P3... porażka. W ciągu 5 dni cena tego, co produkowałem, spadła poniżej ceny zakupionych P3, mimo że 5 dni wcześniej miałbym 50% przebicie... Wrócę do tematu za 6 miesięcy.
Zsur1aM:
Ordery npc poznikaly jakis czas temu, wiekosc npc stuffu poszybowala w gore, nawet do 30x wyzszych cen niz u npc sprzed miesiaca. Z tego co sie samemu ukopie wielkiej kasy nie bedzie, chyba ze ktos przed patchem zakupil co trzeba, wtedy wyprodukowanie P4 wymaga tylko kilku komponentow ktore trzeba samemu ukopac/wyprodukowac, a i zysk mozna liczyc w takim przypadku w bilionach :)
Frankie:
To, że ludzie pokupowali to raczej pewne. Pytanie nasuwa się inne ile tego nakupili:). Bo rynek nie przestanie szaleć do czasu, aż przeważająca wiekszość zakupionych z NPC rzeczy nie zejdzie z rynku, a jak rozmawiam z różnymi poważniejszymi producentami to nie wyglada to zbyt różowo dla ludzi, którzy chcą produkować rzeczy z obecnego wydobycia. Zapasy towaru NPC sa ogromne.
Inna sprawa to nerwy handlarzy kto jest w stanie wytrzymać wystarczająco dlugo z zamrożoną gotówka. I tu przykład z kilka postów wyżej:
--- Cytat: Doom w Lipiec 10, 2010, 11:36:09 ---IMO jeśli nie były to ordery takie jak na podstawowe booki to te ordery nie tyle znikły co zostały ściągnięte przez handlarzy spekulantów. Znajomy niedawno sprzedał dużą partię chyba construktion bloków kupionych przed pachem z trzykrotną przebitką i to w jita
--- Koniec cytatu ---
Dziś już miałby 5x cenę sprzed patcha.
sneer:
a ja właśnie otworzyłem oczy po ile w Jita poszły zrobione przed PI zakupy
przebitki od x2 do x4
bez żadne 0.01 wojny
wrzuciłem i zeszło
sam miód
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej