Eve Online > Tyrannis

Nowe ubezpieczenia vs rynek minerałów

<< < (9/17) > >>

Wilk:

--- Cytat: Sheratos w Marzec 15, 2010, 14:39:35 ---Nie bo inflacja jest zla  :D

--- Koniec cytatu ---

Przy zmniejszeniu insurance spokojnie mogą pozwolić sobie na zmniejszenie ilości minsów z przemiału.

--- Cytat: silvia w Marzec 15, 2010, 14:46:49 ---Kazdemu jest latwo mowic, jak to powinni znerfic cos czego sie nie robi.

--- Koniec cytatu ---

Tu nie chodzi o to co kto robi, bo ja swego czasu też żyłem z racenia.Tu chodzi o logikę i o sens tego co jest głównym źródłem minerałów. Bo co powinno nim być?
1. kopanie z podstawowego ich źródła
2. niszczenie gotowych modułów.
Hę?

Goomich:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 15, 2010, 14:40:54 ---Co więcej, na własnej skórze odczuwam jak bardzo tanieje Zydrine i Megacyte, natomiast jakoś itemy zawierające te składniki nie tanieją.

--- Koniec cytatu ---

Bo  z drugiej strony rosnie cena lowendów, więc koszt budowy zostaje na mniej więcej tym samym poziomie.

silvia:
Ja tylko mowie :P
A dlaczego nie rynek wtorny?

Moze nie tyle co glownym zrodlem jak jego czescia. Jesli tak wam bardzo nie pasuje sytuacja dronkowa, to dlaczego nie wywalic z niego kerbirow?

Usuniecie insurance spowodowalo by usuniecie miningu jako mechanizmu gry, gdyz moduly z misji jak i dronkowo calkiem dobrze zasilaja zasoby rynku.

Imho, powinien nastapic nerf refiningu, gdyz nie da sie odzyskac 90%+ zasobow zuzytych podczas produkcji.
Mamy tutaj bardzo duze grono osob ktore by sie z tym zgodzily... moze by ktos zrobil petycje a assembly hall, zebrali bysmy jak najwiecej osob, itp itd, a to by spowodowalo, iz mining by powrocil do gry (co oznacz killmaile :D ).
Imho 30-50% odzysku z mineralow zuzytych bylo by okey.
co wy o tym myslicie?

SokoleOko:
Dlatego zakładam, że statki wcale nie stanieją, tylko więcej będzie kosztowała ich strata i trudniej będzie na nie zarobić górnikom.

silvia:
Jesli do suicied-ow dochodzi na taka skale jak wy mowicie, to obnieznie lub usuniecie insuarance, usunie to z rynku, co zaaowocuje zbyt duza iloscia mineralow na rynku -> obnizenie cen statkow -> usuniecie mining'u z gry, gdyz dronkowo spokojnie zasili potrzeby.

Czy sluszal ktos kiedys, by w przeciagu ostatnich trzech miechow aaa/atlas/stain wagoon/it i tepy organizowaly mining opy takie jak kiedys? (30hulkow i jazda), bo ja nie.
Mining's dead.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej