Eve Online > NoobGarten
Capital pilot
shaitis:
--- Cytat: Mona X w Marca 09, 2010, 14:33:44 ---Dlatego.
--- Koniec cytatu ---
Jak stac cie na supercarriera i latasz jednym (obojetnie jakim) to i tak masz banana.
Jesli hostile gang ma DPS zeby zdjac Hel-a to zdejmie tez Aeona.
Ezachiel:
W tym układzie może warto rozważyć wybór carriera przez wybór motershipa jesli ktos planuje kiedys ...
Frankie:
Shaitis tak nie do końca. Trzeba miec naprawde "twarde klejnoty" żeby wsiadać w hela lub wyverne. W obecnym stadium eve masz 90% szans ze pare nudzacych tytanów znajdzie się w kazdym momencie, a te MSy nijak nie sa w stanie wytrzymywać DD w sensownej ilości. Tutaj Aeon bije wszystkie inne MSy na głowe bo ma potężny bonus w postaci EHP, który daje mu zbliżone wartości do tytków, przez co jest w stanie wytrzymać całkiem sporą ilość DD wpakowanych w niego.
Zresztą obserwując rynek kont wydać tą tendencje wyraźnie. Piloci Chimer, Heli, Wyvern i Leviatan/Ragnarok są duuuuuuuuużżo tańsi niz ich odpowiedników z armor tankiem przy tych samych skillach. Pole walki lubi armor bardzo mocno bije w shielda. Nie zdziwie się jak za niedługo głowne ally wprowadzą zakazy latania shieldowymi capami na fleet opy.
A tak z praktyki to w CH mamy chyba 2x Hel i ani jeden od czasu Dominion nie zalogował się, bo po prostu nie ma to sensu w przeciwnienstwie do Nyx/Aeon, które dość regularnie sobie lataja.
Przy MSie nie można rozważać dpsa ze zwykłych flot, bo tam gdzie pojawia sie MS to bardzo szybko pojawiaja sie tytki żeby go sciągnąc.
EDIT: Żeby w temacie głównym też dołożyć swoją cegiełkę. Chimera jest absolutnie najlepszym carrierem pod WH. W tej dziedzinie bije wszystkie inne carriery na głowę:) (jednak shield ma gdzieś swoje zastosowanie)
Doom:
Odświerzam temat bo nie chce mi sie zakladac nowego.
Pomału i nie śpiesząc sie jestem na etapie w którym cariery mogę miec na kilku charach "za chwilę" mam pewien rozrzut opcji wiec sie zastanawiam co wybrać.
Trzy chary którym do cariera najbliżej przedstawiaja się tak pod katem tego jakiego cariera mogliby pilotować:
- main - chimera / archon (tu z czasem prawdopodobnie oba, kwestia tego który pierwszy - nie, NIE zamierzam siadać w Revenanta)
- alt 1 - nidhogur
- alt 2 - nidhogur / archon po dobiciu skila amar bs na 5 (od teraz jakieś 20 dni)
Którego wybrać na początek? Wiem że Hell to porażka na nieprzeciętną skalę. A jak sprawa ma sie z jego mniejszą wersją? Zastosowanie dla carierów nie zmieniło sie od czasu założenia tematu
Nie ma tu Thanatosa. I nie bedzie więc proszę nie odpowiadać w stylu "bierz thanatosa"
Goomich:
Ale do czego ci to potrzebne?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej