Eve Online > Tyrannis

Devblog: Zmiany w teksturach i nowy Skorpion

<< < (2/4) > >>

sneer:
większość ludzi rozumie że grafik nie naprawi laga
a resztą nie ma się co przejmować

Pol Kent:

--- Cytat: Xarthias w Luty 25, 2010, 08:52:34 ---Różne malowania, to podejrzewam, że będą raczej dla npcowych wersji statków. Tutaj dostępna dla gracza wersja to "civilian" plus wersje t2, NI i faction. Reszta to floty npcowe i tam pewnie zostaną te kolorki... Trochę szkoda w sumie :)
No i z tego co zrozumiałem, poprawienie grafiki nie będzie się wiązało ze spadkiem osiągów, a wręcz przeciwnie...

--- Koniec cytatu ---

Ta grafa ma chodzić lepiej bo mają zamiar w większym stopniu skorzystać z możliwości tych wszystkich Shaderów ble ble ble..oferowanych przez karty i dobrze. Oby im wyszło. A co do malowań to masz rację. |Chodziło mi bardziej o to o czym ludkowie pisali na forum eve-online już wiele razy. Ograniczone możliwości zmiany malowania shipów coś jak logo aliansu które CCP wrzuca potem do gry. Czyli np. wszystkie shipy aliansu A mają czerowne elementy AB a aliansu B zielone elementy - jak szybka identyfikacja samolotów w czasie II Wojny Światowej np. białe pasy na skrzydłach i kadłubach alianckich maszyn podczas inwazji we Francji w 1944. Takie rozwiązanie pozwoliło by uniknąć latających różowych shipów w serduszka  ;D :D

devilsbirth:
Ty naprawdę grasz ze zbliżeniem i oglądasz te statki z bliska w trakcie walki? Żeby mieć pogląd pola większość oddala obraz, a wtedy kto jest swój a kto obcy widzą po kolorku kwadracika i to wystarczy, kto jest z którego aliansu widzą w kolumnie na ov i jedyne czego brakuje to ikona pokazująca w którą stronę przeciwnik się porusza, bo jego prędkość też jest w ov. Kolorowanki są fajne do filmików i kręcenia statkiem na stacji, ew. dla misjonarzy którzy sidzą sobie jak indyki w miejscu i tylko z ov kolejne cele wybierają.

Oczywiście cieszę się, że robią facelifting statków, znaczna większość jest paskudna i widać, że robiono je niskim kosztem, gdy jeszcze ccp nie stać było na porządnych designerów.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Pol Kent w Luty 25, 2010, 09:18:34 ---... Takie rozwiązanie pozwoliło by uniknąć latających różowych shipów w serduszka  ;D :D

--- Koniec cytatu ---
Nono....to miał być mój pomysł  :knuppel2: Nawet planowałem prawdziwie bojowa nazwę "Straszny różowy pomponik"  ;D
Swoja droga, na poważnie, możliwość umiejscawiania loga korpa/aliansu na kadłubie byłaby całkiem fajnym gadżetem cieszącym oko.
Wiem że co nietórzy najchętniej zrobiliby z EvE wręcz tekstówkę, ale moge sie założyć że ci co tak krytykują wszelkie "upiekszenia" nawet nie zaczęliby grać gdyby nie "widoki" w grze  ;) Więc przestańcie robić z siebie "hardkor graczy" udających że nawet nie wiecie jak wygląda ze zbliżenia wasz ulubiony statek. Bo jeszcze ktoś nowy zdolny by pomyśleć że cały czas spędzony online nic tylko strzelacie do innych, bez chwili przerwy, w dodatku we flotach 200+ (ukłon w stronę tych co wyjada tu z "lepiej by naprawili laga" )  ;)
Moim zdaniem takie "akcje upiekszające" nadają troche miodności grze, po prostu przyjemniej sie lata czymś co cieszy oko moje i innych niż paskudztwem od którego rzeczywiście trzeba zrobic jak największe oddalenie  ;)

--- Cytat: XIII w Luty 25, 2010, 09:53:27 --- jedyne czego brakuje to ikona pokazująca w którą stronę przeciwnik się porusza, bo jego prędkość też jest w ov.
--- Koniec cytatu ---

Może nie tyle ikona, co nawet jakaś strzałka w opcji "mapa taktyczna". Nie wiem dlaczego twórcy nie umieścili tak podstawowej funkcji mapy taktycznej.

sneer:
optymalny byłby wektor na overlayu - byłby kierunek i speed jednocześnie .... ale kto by wtedy oglądał nowe kolorowe kadłuby......

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej