Eve Online > Tyrannis

Devblog: Introducing Tyrannis.

<< < (3/10) > >>

MightyBaz:
widzieliście panike wśród producentów i właścicieli  bpo t2 ..?
Masa stuffu jest wyprzedawna, dzisiaj widziałem sabre, hulka i vaga bpo.
Bye bye t2 producers... :'(
Powód: idzie nerf t2 bpo, defaultowo będą miały me-10, po researchu max -5. Koniec konkurencji dla inventorów.
Poniżej chat log:

Someone passed me this chatlog from goon FC jabber, dunno if it is legit tho

(11:57:02 PM) rawr_vuk_lau: guys
(11:57:07 PM) rawr_vuk_lau: sell all your t2 BPOs
(11:57:08 PM) rawr_vuk_lau: http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1273649&page=1
(12:03:06 AM) xxx: oh wait
(12:03:31 AM) xxx: they gonna nerf t2 bpo in new expansion?
(12:03:52 AM) rawr_vuk_lau: yup
(12:04:03 AM) rawr_vuk_lau: their max ME will be -5
(12:04:16 AM) rawr_vuk_lau: all t2 BPOs will be -10 by default
(12:04:23 AM) xxx: they should all be gone by default
(12:04:23 AM) rawr_vuk_lau: but u can research them up to -5
(12:04:29 AM) yyy: loooooooooooooooooooooooooooooooooool
(12:04:45 AM) yyy: thats a headshot
(12:04:46 AM) zzz: haha
(12:05:34 AM) yyy: well thats a realy smart idea
(12:06:31 AM) yyy: i thought they will just boost invention

Dunno could be troll, but knowing that guy with funny name is CSM chair and he is supposedly director in Vuk Lau's corp everything could be possible.

SokoleOko:

--- Cytat: Mighty Baz w Luty 23, 2010, 07:42:42 ---Bye bye t2 producers... :'(

--- Koniec cytatu ---

W wersji dla idioty - shipy T2 będą tańsze czy droższe?  :coolsmiley:

sneer:
na początku raczej droższe ... potem może  -dzięki temu w inwencje wejdzie więcej ludzi niż teraz  skoro szanse są równe -  ceny spadną 
żeby oceniać wpływ to musiałbyś wiedzieć jaka część produkcji idzie z t2 bpo- ccp kiedyś to podawało ale ...

MightyBaz:

--- Cytat: SokoleOko w Luty 23, 2010, 08:49:10 ---W wersji dla idioty - shipy T2 będą tańsze czy droższe?  :coolsmiley:

--- Koniec cytatu ---

wygrałem parę t2 bpo na loterii, ostatnie jakie sprzedałem jakies 2 lata temu: large shield extender t2. Koszt jednej sztuki przy me50 wychodzi aktualnie ok 350k-400k, cena sprzedazy w jita 1,3-1,4m. Przy me-5 przestałbym byc konkurencyjny. Czyli producent t2 będzie musiał ostro walczyć z inwentorami ceną, ponieważ inventor spokojnie może uzyskać me-4.
Co w praktyce oznacza, że cena detaliczna powinna oscylowac wokół kosztów dla me-5 plus marża 20%-30%, czyli ok 1,2m za sztukę.

Kara Mon:
Rownie dobrze moze sie nic nie zmienic a to jest tylko spekulacja. Dla mnie to jakas dziwne sianie paniki jak z technetium, ceny w pewnym momencie zaczely swirowac , Vagasy po 160m i nagle w dosc krotkim czasie znaczna czesc cen wrocila do poziomu przed dominion. Ktos na bank na tym zarobil.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej