Eve Online > NoobGarten
Parę pytań od pół-nowicjusza
Mosiek:
Nie, to nie dokuje na stacji, nie może przeskoczyć przez bramę i nie lata w hi secu (w hi nie postawisz cyno, na które skaczą).
Do tego nie trafi w nic co się rusza.
SokoleOko:
--- Cytat: Mosiek w Lutego 19, 2010, 14:41:09 ---to nie dokuje na stacji
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, że dokuje - nie dokują tylko supercapitale (super carriery i tytany).
Natomiast nie zrobisz tym misji, bo
- do hisecu to nie wleci
- przez "choinkę" nie przeleci (no, ale nie każda misja ma choinkę)
PvE w capitalu to raczej carrier w anomalii.
Doom:
--- Cytat: Mosiek w Lutego 19, 2010, 14:41:09 ---Nie, to nie dokuje na stacji, nie może przeskoczyć przez bramę i nie lata w hi secu (w hi nie postawisz cyno, na które skaczą).
Do tego nie trafi w nic co się rusza.
--- Koniec cytatu ---
DOKUJE. reszta sie zgadza z gróbsza.
--- Cytat: Isalone w Lutego 19, 2010, 14:37:14 ---A co ze statkami klasy dreadnought w kontekście misji? Po skillach widzę, że w morosa mogę wsiadać, tyle że trochę kosztuje. Warto ciułać na to?
--- Koniec cytatu ---
Artyleria klasy "capital" kiepsko radzi sobie z npc mniejszymi niż inny capital (wiem o 4 misjach l5 na których celem jest tej klasy okręt). A do robienia misji dronami jest lepszy carier lub inny dronolot mniejszy od capsa.
Dred ogólnie może się przydać jak trzeba tankwać coś co mocno bije np na pleksach 10/10, poza tym t raczej pvp w skali wojen między sojuszowych
EDIT
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 19, 2010, 14:45:19 ---- przez "choinkę" nie przeleci (no, ale nie każda misja ma choinkę)
--- Koniec cytatu ---
Chyba nie wszystkie mają blokadę
dr_dv:
Mhm, czyli na razie od dreadów trzymam się z daleka. Jeszcze jedno mi się nasunęło w trakcie używania Megathrona z buildem z postu Dooma. Często się zdarza że po paru salwach z raili, cała banda "krzyżyków" podlatuje dość blisko i raile przestają trafiać. Muszę wtedy czekać aż drony wszystkich zjedzą albo odwarpować i wrócić. Na co mógłbym zamienić, dajmy na to, ze 3-4 raile żeby mieliło skutecznie na bliski dystans? Blastery? Lasery?
Doom:
Dział nie ruszaj, zmasakrujesz sobie siłę ognia bez osiągania efektu
ewentualnie modyfikuj optimal poprzez zmiany amo, niestety najkrótsza i najsilniejsza amunicja i tak ma te 30 - 35 km optimala
Na to co wskoczy poniżej w moim bulidzie masz odpowiedź w postaci dron (bs close range wciąż może szarpać z dział jakoś powinny trafiać), ponadto środkiem zapobiegawczym jest AB który w ficie jest właśnie po to żebyś trzymał dystans, lub jak to nie możliwe opóźniał maksymalnie dojście ratów poniżej twojego progu trafialności.
Poza tym można takim dowciapnym ratom zapchać silniki coby nie latały tak szybko wokół twojego kadłuba (web), poświecić po oczach laserem celowniczym (tp - > zwiększa sygnaturę), albo poprawiać traking dział skryptowanym traking computerem, w ostateczności wcisnąć smart bombę w fit i jak coś wejdzie w jej zasięg to odpalić, ale generalnie, najlepiej robić jak opisałem wyżej, mody które opisałem zajmują med sloty i palą capacitor więc szybciej masz problemy wtedy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej