Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Providence vs AAA
MightyBaz:
--- Cytat: Scaryman w Stycznia 27, 2010, 09:15:13 ---140 : 14 ?? Jakim cudem jeśli kampili gatea a wy odbijaliście z close na snipe-range ????
kurde albo czegoś nie rozumiem albo ta gra sie bardzo zmieniła przez 5 miesięcy :laugh:
--- Koniec cytatu ---
coś w tym jest, bo w ostatnim crashu noda, zestrzeleni piloci wracali na pole bitwy w shipach, jakby nigdy nic sie nie stało. Biorąc udział w bitwie w anti-support fleet widzialem jak fc ledwo nadążał za podawaniem primary. Jednego nicka zapamietalem i specjalnie weryfikowalem czy jest na naszym i aaa kb. Nie bylo, pomimo ze, widzialem jego kila, sam do niego tez walilem. Nie wiem czy w innych bitwach tez zauwazyliscie te zmiany w ...hm...w dezyinformacji by CCP.
Nie wiem jak było wczoraj, nie zamierzam tez nikogo usprawiedliwiac, bo nie bralem udzialu w walce. Mam porozrzucane ponad 100 shipow, koszmar jak nie mozna korzystac z jb :(. Musze czesc z nich przeniesc, by w ogole z nich korzystac w przyszlosci :) Pozostalosć po przygotowaniach do wojny.
Statystyki z kb sa kompletnie niewiarygodne, bo aaa i cva wystepuje po obu stronach w czesci friend i enemies.
Ektobus Rired:
Brałem udział w tych samych bitkach co Baz i też byłem we flocie anty-suprtu, ale poszedłem o krok dalej i spisałem z logów wszystkich których choć raz trafiłem podczas walki, niestety żaden z nich nie trafił na kb, możliwe że część z nich odwarpować na strukturze, ale co ciekawe znalazłem np. losse jajka jednego pilota apoca, który jestem przekonany że spadł, ale sam bs nie widnieje na kb. Ale zagubione kille zdarzają się po obu stronach nasz ceo dwa razy wracał w jajku a nie dostał żadnego killmaila swoich statków.
CVA&frinds przegrywają bezapelacyjnie, ale kb nie do końca oddają skale. SokoleOko podał link z kb Ushra'Khan na którym są tylko ich losse, brak tam strąconych pilotów AAA i sysków, podobna sytuacja jest ma się z kb AAA i sysków, za to straty provibloba w większości na wszystkich 3 kb się pokrywają. Zebranie informacji z tych 3 kb nie sprawi że CVA będzie się miało czym chwalić ale zamiast wyniku 140:14, będzie wynik około 170:50, a to zawsze jakaś różnica.
Straszny:
jasne, nikt nie zakłada dokładnego info z linka KB sojuszu wspomagajacego AAA
anyway: 170:50 i tak jest totalnie bez sensu! Oni wskoczyli przez gate, na gotową kampe na optimalach, i nie mieli broni close.... WTF?!! powinni zdechnąc marnie w stosunku 50 Waszych lossów vs ich 300 lossów. Jakim cudem przeciwnik przeskakuje Wam przez brame, przebija się na swoje optimale i daje rade Was jednak zmasakrować ?
Tego nie rozumiem. Co robili FC? Czy flota trzymała sie na close czy coraz bardziej traciła dps tkwiąc uparcie w miejscu przy niskim zasięgu skutecznego ognia większości shipów? Co robili taklerzy ?? Powinniście ją wygrać w cuglach.
MightyBaz:
faktycznie dziwe, nie da sie uciec z duzych baniek z takimi małymi stratami. Moze piloci AAA byli poza zasiegiem gunsow/missli?
Chyba ze zdarzył sie cud (meta-gaming) - ci co stali na gejcie zostali zalagowani, a ci co wskakiwali od razu "zlapali grida w zagle".
Zauwazylem tez nowa mechanike, przy wskoku do systemu, po decloaku gdy grid sie nie laduje dzieje sie cos dziwnego - wtedy automatycznie jestem przerzucany o 100 000km od gate. Moze to byl odosobniony przypadek. Jesli nie, to oznacze ze mozna bezkarnie wskoczyc wieksza flota na gejta, czekac w cloaku az zaladuje sie grid, a jak nie, to automatycznie flota zostanie odrzucona poza zasieg kampy. Ale, wtedy to jest kompletna bzdura. Nie da sie sensownie prowadzic zadnej powaznej kampanii. Toz wydajnieszy jest tottolotek.
horax:
--- Cytat: Mighty Baz w Stycznia 27, 2010, 11:03:36 ---Zauwazylem tez nowa mechanike, przy wskoku do systemu, po decloaku gdy grid sie nie laduje dzieje sie cos dziwnego - wtedy automatycznie jestem przerzucany o 100 000km od gate. Moze to byl odosobniony przypadek. Jesli nie, to oznacze ze mozna bezkarnie wskoczyc wieksza flota na gejta, czekac w cloaku az zaladuje sie grid, a jak nie, to automatycznie flota zostanie odrzucona poza zasieg kampy. Ale, wtedy to jest kompletna bzdura. Nie da sie sensownie prowadzic zadnej powaznej kampanii. Toz wydajnieszy jest tottolotek.
--- Koniec cytatu ---
To sie nazywa emergency warp-out. I juz od dosc dawna to dziala. Kazdy chcial takie miec po skoku przez gate na blobowa kampe :)
edit: ale fakt, ze działa to z prawdopodobieństwem wygrania przynajmniej 5tki w totku
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej