Eve Online > NoobGarten
Gallente
Yogos:
Generalnie im mniejszy gang tym galente fajniejsze.
W 2-3 osobowych ekipach nie powstydziłbym się praktycznie żadnego statku galente.
W większych ekipach ciężka sprawa bo faktycznie na średnim i długim zasięgu raile nie mają wygaru.
A blastery, cóż jedni mówią, że to droga wojownika, inni że samobójcy a prawda wygląda tak, że u wszystkich pierwszą myślą po zobaczeniu brutixa na gejcie jest żeby tylko się nie dać złapać.
Jak doskoczysz i zmielisz toś wojownik, a jak zdechniesz to ci powiedzą że samobójca.
Cwaniaków nie brakuje, tylko że cwaniactwo się kończy szybko jak blastery zaczynają robić sieczkę. Ciężko się tym lata to fakt, ale te statki mają atuty które można dobrze wykorzystać. W low secu daawno temu natłukłem sporo km zarówno brutixem jak i thoraxem.
Co do commandów to faktem jest że ze względu na krowiastość i fakt że grając na blasterach musisz się dać stacklować po 0.0 się tym nie lata. Natomiast w low zdarza się zobaczyć eosa solo szukającego zaczepki. I raczej ludzie unikają zwady z tym statkiem. Owszem jak już jest ich 2 czy 3 to zaraz podbiją ale solo jakoś tego entuzjazmu nie widać.
Okropniak:
--- Cytat: Sammani w Stycznia 05, 2010, 13:59:23 ---Na ta chwile gallente to slaba rasa w pvp.
--- Koniec cytatu ---
no cóż - wolno ci tak uważać ;p
--- Cytat: Sammani w Stycznia 05, 2010, 13:59:23 ---Brutix nie umywa sie ani do harbiego, ani hurka jako bc lr czy cr.
--- Koniec cytatu ---
true
--- Cytat: Sammani w Stycznia 05, 2010, 13:59:23 ---Ishtar to od dawna przezytek, a deimos jest poprostu smieszny. Nie dosiega tam gdzie reszta hacy lr. Jak ktos lubi latac na close range jest vaga.
--- Koniec cytatu ---
Tu trochę przegiąłeś. Ishtar jest bardzo skuteczny i na close i na range - o ile ma się dobrze wyskilowane drony bo na tym to głównie polega - zmiana dron na sentry jeśli jest bitka i możesz naprawdę nabroić.
Deimos ok - porażka :/, tyle że ładnie wygląda. Ale ta vaga na close range? heh - no słyszałem o takich fitach ale z tego co widziałem z praktyki wszyscy latają vagami na min 20km - coby się w scrambla nie dać złapać. Chyba że w skali Med shipów 20km to close range ;p
--- Cytat: Sammani w Stycznia 05, 2010, 13:59:23 ---Co do bsow to hyperion jest calkiem zapomniany.
--- Koniec cytatu ---
Akurat to mnie trochę dziwi - bo skubaniec łatwo osiąga tank 1000+ przy niezgorszym dps, oczywiście jak dostanie salve jednocześnie od 30bs to spadnie - ale tak jak każdym typem statków tak i nim trzeba umieć latać. Osobiście i tak preferuje dominixa - na fit który jest znany i lubiany ma 90k hp przy 1200 niemal dps (mówię o all V - dps zależy od skili ale generalnie 1000 można bez problemu wyciągnąć).
--- Cytat: Sammani w Stycznia 05, 2010, 13:59:23 ---Co nie zmienia faktu, ze jesli chcesz nimi latac to lataj, sa ludzie, ktorzy wyciskaja z gallente sporo. Reszta i tak ma smalle matarskie, medy ammarskie/caldari i matarskie, a large ammarskie.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie o to chodzi - jak umiesz czymś latać to tego używaj - nie, to się nie pchaj na siłę. Mi pasuje domek, ishtar wymiata, ishkurem jakoś sobie radzę :), cepów nie tykam bo może i dobre - ale ni ku ku nie umiem tym latać.
Black Op - jak najbardziej, Thanatos - lubię za zasięg choćby
Vexor, bardzo fajny ship na początek - albo do ryzykownych roamów,
Thorax - 600dps przy 20k hp robi swoje
Hyperion - jak doskiluję tak jak trzeba - świetny do mniejszych gangów, align time jak BC przy niezłym dps i świetnym tanku.
Co do zasięgu blasterów - no taki już tego urok. Musi wejść w optimal żeby coś zaczeło robić, ale jak już wejdzie.....
Goomich:
--- Cytat: Yogos w Stycznia 05, 2010, 14:20:16 ---Cwaniaków nie brakuje, tylko że cwaniactwo się kończy szybko jak blastery zaczynają robić sieczkę. Ciężko się tym lata to fakt, ale te statki mają atuty które można dobrze wykorzystać. W low secu daawno temu natłukłem sporo km zarówno brutixem jak i thoraxem.
--- Koniec cytatu ---
Podkresliłem słowa kluczowe. ::)
--- Cytuj ---Chyba że w skali Med shipów 20km to close range ;p
--- Koniec cytatu ---
Sammani jest Caldari, a w naszej skali, poniżej 100km to close range, a 20km to minus range. :P
Sammani:
--- Cytat: Okropniak w Stycznia 05, 2010, 14:22:42 ---Tu trochę przegiąłeś. Ishtar jest bardzo skuteczny i na close i na range - o ile ma się dobrze wyskilowane drony bo na tym to głównie polega - zmiana dron na sentry jeśli jest bitka i możesz naprawdę nabroić.
Deimos ok - porażka :/, tyle że ładnie wygląda. Ale ta vaga na close range? heh - no słyszałem o takich fitach ale z tego co widziałem z praktyki wszyscy latają vagami na min 20km - coby się w scrambla nie dać złapać. Chyba że w skali Med shipów 20km to close range ;p
--- Koniec cytatu ---
Pomijajac zart Mony, cr to wlasnie moze byc nawet i 20km jesli sami tacklujemy. Vaga moze wjechac na pare kilosow i zmielic lub blaster boata trzymac poza zasiegiem. Wiadomo, ze w zasiegu 2-3km to blast boaty zmiela wszystko. Tylko jak wejsc w taki optimal?
--- Cytat: Okropniak w Stycznia 05, 2010, 14:22:42 ---Akurat to mnie trochę dziwi - bo skubaniec łatwo osiąga tank 1000+ przy niezgorszym dps, oczywiście jak dostanie salve jednocześnie od 30bs to spadnie - ale tak jak każdym typem statków tak i nim trzeba umieć latać. Osobiście i tak preferuje dominixa - na fit który jest znany i lubiany ma 90k hp przy 1200 niemal dps (mówię o all V - dps zależy od skili ale generalnie 1000 można bez problemu wyciągnąć).
--- Koniec cytatu ---
ten dps jest na nedznym optimalu, a problem hypka to slabizna active tanka jako takiego. Aktualnie przewaga passive tanka i wszelkich form rr nad wlasnymi reperaczkami jest straszna. Co z tego ze hypek ma 1k wlasnego jak logistyk pompuje za jakies 2k, a kilka bsow rr pompujac jednego kolege daje wiecej armora. Jak napisal yogos w malych gangach ma to sens. Ale kto dzis ciagle lata bsami solo/duo? Dlatego przy myrmie nawet active tank ma sens, ale nie na wiekszych rozrubach. Jednak tak jak napisalem to wina calego active tanka jako formy tankowania. To samo sie tyczy matarskich statkow z bonusem do shield boosterkow.
Totalizator:
Gallente mają trzy podstawowe problemy, po pierwsze blastery nie sprawdzają się na kadłubach t2 - dopóki latam brutixem mogę sobie samobójczo wjeżdżać we wszystko na maksymalnym overheacie bo tracę coś koło 20m jak zginę, w momencie gdy wsiadam w deimosa lub co gorsza proteusa ten rachunek przestaje wyglądać tak wesoło. Po drugie gallente poza megathronem nie mają platformy do snajperki, deimos, thorax i brutix są tragicznie bezużyteczne, podobnie proteus złożony na snajpera ma nędzne 90km zasięgu przy zerowych innych zaletach w porównaniu z innymi sniper t3. Po trzecie RSD jest do niczego, skryptowanie zabiło je całkiem a tracking linków nikt nie używa bo ccp nie pomyślało o dodaniu asyst do killmaili snajperów więc oneirosów właściwie nie zobaczysz nigdzie, więc użyteczny ewar gallente ma na całych dwóch reconach. Keres oczywiście został zabity przez speed nerf (przed speed nerfem udało mi się złożyć takiego który latał tak szybko jak cep, po nerfie osiągał nieco ponad połowę dawnej szybkości). Podsumowując czekam na buffy, zwłaszcza na jakąś platformę do raili i przywrócenie sensu RSD na statkach z bonusami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej