Eve Online > NoobGarten
Gallente
kamel:
Witam wszystkich,
Czytam to forum już od kilku godzin w szczególności nastawiając się na tematy dotyczące rasy którą wybrałem w grze ( gallente ), zaczynając grę przyznaję się popełniłem mały błąd nie zapoznając się gruntownie z tematem ras itp. szedłem na żywioł jak total noob i wybrałem to co mi się spodobało w opisie rasy... teraz jednak dochodzę do wniosku, że rasa którą gram nie jest taka wspaniała i doskonała jak mi się wydawało, z info na forum wywnioskowałem, że jest to przeciętna rasa tak naprawdę nie królująca w żadnej dziedzinie, typowe średniaki.Marzyłem o pvp walce itd a widzę, że Gallente tylko dronki i blastery na close range który ciężko osiągnać... Na co powinienem się nastawić jeżeli chodzi o to postać gallente na pvp ? czy jest wogóle sens rozwijac gallente pod tym względem ?
- ponoć łatwo ich pojechać w pvp
- statki są do niczego w większości klas
- mała prędkość statków
- guny tak naprawdę za dużego dmg nie dają
- najlepsza opcja to close range - co jest ciężkie sam wiem z doświadczenia na misjach w większości mircowarpdrive nei działą bo natural phenomena is disrupting ....
proszę o pomoc w co inwestować i jak rozwijać ta postać żeby cieszyć się grą bo w tej chwili jestem z lekka załamany, że straciłem czas na skilowanie postaci i pieniązde na przedłużenie konta...
Pozdrawiam,
Kamelox
Xarthias:
No popatrz... Ja gram Gallente od prawie 5 lat i nie wiedziałem, że mam taką kiepską postać :( tyle kasy zmarnowanej :'( idę się na biomasę przerobić...
:2funny:
Nie przejmuj się głupotami, które niektórzy wypisują. Każda rasa nadaje się do pvp (czy czegokolwiek tam innego) i w każdym rozmiarze statków można znaleźć coś fajnego.
Ciężko Ci podpowiedzieć konkretniej, bo nie napisałeś czy to ma być raczej fleetowe pvp, solo, roamy, 0.0, low sec... Określ się dokładniej, a najlepiej znajdź korpa z podobnymi "zainteresowaniami" (polecam nasze Centrum Rekrutacji), tam Ci polecą co najbardziej pasuje do ich stylu walki.
Doom:
W kwesti wyjaśnienia nietrawię galente i tego czym sobą prezentują, od fluffu gry poprzez te bardziej konkretne rzeczy z jakimi można się tam spotkać czyli statki używane przez graczy itp, ALE
--- Cytuj ---- ponoć łatwo ich pojechać w pvp
--- Koniec cytatu ---
Każdego łatwo pojechać jak wiesz jak i przypadkiem masz dość czasu żeby dobrać statek pod przeciwnika
--- Cytuj ---- statki są do niczego w większości klas
--- Koniec cytatu ---
Chyba najwredniejszy cep ze wszystkich, złośliwe afki, recon którego boi się każdy vaga whore, blasterowany megas jako jeden z popularniejszych shipów close rang, dominiks...
--- Cytuj ---- mała prędkość statków
--- Koniec cytatu ---
To chyba nie widziałeś Caldari i Amarów
--- Cytuj ---- guny tak naprawdę za dużego dmg nie dają
--- Koniec cytatu ---
Blastery na optimalu są straszne, reile odpowiednio uzyte we flocie też dają radę
--- Cytuj ---- najlepsza opcja to close range - co jest ciężkie sam wiem z doświadczenia na misjach w większości mircowarpdrive nei działą bo natural phenomena is disrupting ....
--- Koniec cytatu ---
nie porównuje się pve z pvp - to co jest dobre w pierwszym w drugim spowoduje że wylądujesz w temacie z durnymi wopami - na misjach mwd nie działa, na pvp nie działa tylko wtedy kiedy chcesz skopać kogoś kto jest na misji, albo dostaniesz scrambla, poza tym w pve preferuje się zasięg
--- Cytuj ---proszę o pomoc w co inwestować i jak rozwijać ta postać żeby cieszyć się grą bo w tej chwili jestem z lekka załamany, że straciłem czas na skilowanie postaci i pieniązde na przedłużenie konta...
--- Koniec cytatu ---
Z ludzi na forum to może spróbuj zagadać z Yogosem, i game zapraszam na Centrala noobs (a najlepiej do Unseeen Academy na szkolenia które trochę rzeczy powinny Ci wyklarować)
Sammani:
Na ta chwile gallente to slaba rasa w pvp. Swietny cep, recon, myrmidon na autocannonach, dominix do gangow rr i to wlasciwie wiekszosc. Dla nowego gracza jest jeszcze gorzej bo w smallach i tak kroluja matarzy, a sczegolnie sabre >>>>>>>>>>>> inne dykty, wiec i tak po za matarskimi smallami nie oplaca sie innych ras skillowac chyba ze sie nie ma co robic z czasem na skillowanie. O afach sie nie wypowiem, ale rzeczywiscie sa grozne. Napewno gallente maja najbardziej bojowego covopsa. jak ktos ma fantazje to moze nabroic jedna dronka :P. W medach t1 myrm to dobry statek, ale jak wspomnialem najlepszy znany fit jest na autocannonach czyli dzialkach matarskich. Brutix nie umywa sie ani do harbiego, ani hurka jako bc lr czy cr. Thorax czy vexor maja pewne zastosowanie w piratce i to fajne tanie statki, ale nic na powaznie. Ishtar to od dawna przezytek, a deimos jest poprostu smieszny. Nie dosiega tam gdzie reszta hacy lr. Jak ktos lubi latac na close range jest vaga. Recony rzeczywiscie sa swietne i grozne i przydatne. Szczegolnie u nas pilot laczka czy arazu znajdzie szybko swoja role w gangu jako hevay tackler na 70-80km. Oneiros to najgorszy logistyk, chociaz moze w gangach rr armorowych znalezc miejsce to jednak guardiany sa sporo lepsze. Do tego dochodzi fakt, ze shield staje sie coraz popularniejszy szczegolnie w small/medium gangach. Phobos to tez nie jest szczyt jesli chodzi o hice. Commandy wogule nie uzywane. Co do bsow to hyperion jest calkiem zapomniany. W flocie lr megas to najslabszy bs. Szczegolnie bo booscie falloffa i aplhy u matarow. Ostatnia przeszkoda by floty spokojnie snipily z 200km+. W rr gangach blastery maja smieszny zasieg, a raile dps. Wiekszosc znanych mi pilotow gallente bsow przeszkolilo sie ammarow/rokha w zaleznosci od profilu. Dominix jest ciagle fajny statkiem do gangow bsow rr, ale ciagle wywalanie i wciaganie dronek jest problemem. Capitale sa ciagle bardzo dobre.
Mozecie mowic co chcecie, ale gallente i caldari to najslabsze rasy na ta chwile. Caldari jednakze ratuje sie jedyna dykta mogaca zafitowac 2x probe launchera i cloacka co ma znaczenie w lagfestach z capslami w roli glownej, bazyliszkiem, rookiem, drakiem, eaglem, commandami i rokhiem. Gallente nawet w perspektywie caldari na dzien dzisiejszy wypadaja bardzo slabo.
Co nie zmienia faktu, ze jesli chcesz nimi latac to lataj, sa ludzie, ktorzy wyciskaja z gallente sporo. Reszta i tak ma smalle matarskie, medy ammarskie/caldari i matarskie, a large ammarskie.
Totalizator:
--- Cytat: Sammani w Stycznia 05, 2010, 13:59:23 --- Brutix nie umywa sie ani do harbiego, ani hurka jako bc lr czy cr.
--- Koniec cytatu ---
Brutix na cr robi z harbiego kaszę a z hurka tak pół na pół, zależy czy któraś strona fituje ecm dronki i inne takie. Na LR się faktycznie nie nadaje. Z kolei myrmidon mnie nie rusza bo ma za mały dps teraz po sprowadzeniu dronek do poziomu vexora.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej