Eve Online > NoobGarten
Dalszy rozwój postaci.
Chaos:
Zacząłem grać wczoraj i chciałbym już teraz pomyśleć nad kierunkiem w grze w którym chcę się udać. Nie chciałbym później żałować wszystkiego jak to bywało w innych grach.
Słyszałem, że grupka science jest dla graczy ze stażem po kilka miesięcy, jednak mnie na dłuższą metę interesuję właśnie to. Chciałbym, żeby ktoś mi wyjaśnił krótko co z science, gra niesie ze sobą, bo o ile mining jest praktycznie z dla każdego zrozumiały, to science dla mnie nie. Z góry dziękuje ;)
Goomich:
--- Cytat: Chaos w Stycznia 04, 2010, 23:26:05 ---Zacząłem grać wczoraj i chciałbym już teraz pomyśleć nad kierunkiem w grze w którym chcę się udać. Nie chciałbym później żałować wszystkiego jak to bywało w innych grach.
--- Koniec cytatu ---
W takim razie wyskiluj Riftera, załóż parę działek, jakiegoś disrupta i gyrosy i zasuwaj w stronę najbliższego 0.0.
--- Cytat: Chaos w Stycznia 04, 2010, 23:26:05 ---Słyszałem, że grupka science jest dla graczy ze stażem po kilka miesięcy, jednak mnie na dłuższą metę interesuję właśnie to. Chciałbym, żeby ktoś mi wyjaśnił krótko co z science, gra niesie ze sobą, bo o ile mining jest praktycznie z dla każdego zrozumiały, to science dla mnie nie. Z góry dziękuje ;)
--- Koniec cytatu ---
Podstawa science to obróbka blueprintów. Można im polepszyć Material eficiency (będą mniejsze straty przy produkcji), Productivity (skraca się czas produkcji z takiego bluprinta) lub je sobie skopiować. Kopie są tańsze niż oryginały i nie można ich już polepszać.
Za to można przeprowadzić inwencję. To znaczy bierze się kopię, trochę róznych popierdółek, odprawia się rytuał o pólnocy i po jakimś czasie wychodzi (albo nie) ci blueprint na przedmiot tech2.
Skeer:
Dodam tylko, że to bardzo wąska działalność i jak się tylko w to będziesz pchał, to gra Ci zbrzydnie. Jeżeli masz zacięcie produkcyjne, to zainwestuj w industry, wtedy science Ci się przyda do obróbki bpo i tworzenia bpc do tego co produkujesz :)
Doom:
W sienc jest też kilka że tak powiem bojowych skili, obsługa zabawek które maja dictory i hic'e, armaty tytanów.. no i nie wolno zapominać o cybernetyce i klonach
Otguohu:
Witaj
Niestety chłopaki mają rację, problem jest nawet nie w tym że science to mała działka ( bo to nie do końca prawda ) ale problem jest w podejściu CCCP do gry. Otóż firma uznała że opłaca jej się sprzedawać więcej i więcej i więcej kont kosztem pewnych dziedzin gry i dlatego cały ten świat działa tak aby preferować sytuację w której zakładasz maina zajmującego się wszystkim tylko nie science właśnie i supportujesz go drugim kontem z altem industrialnym ( bardzo szeroko industrialnym więc od inwencji przez produkcję aż do kopania ). Dlatego warto przemyśleć czy science to dobre miejsce na początek, być może lepiej zaczynać od konta PvE/PvP i za miesiąc, dwa uzupełnić go opłacanym za ISKi altem.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej