Eve Online > NoobGarten
Facion warfare misje
Kara Mon:
Bomber jest chyba najwydajniejszy, ale na poczatek zeby zobaczyc o i jak na misji to ishkur + small reperka jest swietny, trzeba sie mocno psotarac zeby raty go ubily, docelowo jednak chyba bomber laczy w sobie najwieksza wydajnosc z najmiejszym ryzykiem zlapania przez zlych milicjantow.
Samman i , spadek cen jest dobry, w tej chwili trwa szal na frakcyjne fregaty, moze matarska i caldari (jak one sie nazywaja nawet nie wiem i nie chce wiedziec :D ) nie sa jakies wybitne ale imperial slicer i federation navy comet nie dosc ze pieknie sie fituja to jeszcze maja sile ognia o jakiej crusader czy taranis moga tylko snic jedynie sygnatura mwd wielkosci Moa na 2 large shield extenderach i rigach do shielda moze zabolec jak sie nie uwaza co sie robi ale poza tym faktem ilosc spadajacych fregat frakcyjnych wzrosla o kilkaset procent w stosunku do tego co bylo jeszcze 2 miesiace temu. Kiedys to byl statek tylko do lansu, w tej chwili powoli wypieraja taranisy i crusadery z pola walki. Do tego w Dodixie leci na leb na szyje frakcyjna amunicja do blasterow, w jita spekulanci tak latwo cen nie opuszcza ale pewnie tez ich ruszy ogromny zastrzyk lp z milicji O0
naye666:
Kara:
Czy Ty wiesz w ogóle jakie brednie tym ludziom opowiadasz?
Po zmianie sposobu robienia misji, na 10 misji jesteś wstanie zrobić 2 bomberem [mówię o misjach lv 4]
AFką [ISHKUR + repka z dronami] zrobisz KAŻDĄ LV3 sprawdzałem [tj 5k LP i ryzyko, że coś Ci wpadnie na pocket]
SBkiem nie zrobisz już wszystkich misji, a jak zrobisz to chyba na 3-4 doloty na misji co znacznie wydłuża czas ich zrobienia + ryzyko, że Cię coś niezakampi nagle.
Najlepsze jest cerberus ze scoutem, on zrobi każdą misję FW na lv4 ze względu na swój RoF i zasięg rakiet, a jak będziesz latać z HAM'ami to Twoja szansa, że ktoś Cię samotnie będzie chciał ubić jest marna, o ile nie trafisz na pilota w Vagasie lub Cursie to jesteś NIETYKALNY bo po prostu nikt shipa nie będzie chciał stracić.. tylko, że mocno tracisz na zasięgu ;) coś za coś ;)
ALe robienie misji w SB to już przeszlość.
Przesiadam się d oSB tylko gdy wyskoczą mi 2 z 10 misji do zrobienia na lv 3 [reszte robie ishkurem] a lv 4 nie robie wcale bo się nie opłaca aktualnie :o ew. spróbuję faktycznie w Cerbie ale to za 12 dni -.- HAM T2 -.-
Dec Apilatour:
--- Cytat: naye666 w Grudnia 16, 2009, 07:36:05 --- a lv 4 nie robie wcale bo się nie opłaca aktualnie :o
--- Koniec cytatu ---
Ja je robię bez problemu, co prawda w vagasie, nie w sb, ale po prostu nie mam przyzwoitych skilli żeby w tym latać. Może u Ciebie są jakieś cięższe raty czy cuś.
Kara Mon:
Fakt moze malo precyzyjny bylem.
Bedac w minmatarskiej milicji dobrze wyskilowanym stealth bomberem zrobisz 100% misji, srednio wyskilowany moze miec problem jedynie z 2misjami gdzie trzeba zalatwic "comandera" czyli amarskiego bs-a z solidnym aktywnym tankiem , blisko 500 dps potrzeba zeby przez tank sie przebic ale one trafiaja sie neizbyt czesto , wiekszosc to strzelanie do instalacji i indykow (na indyki 2 target paintery sie przydaja) wiec zadnych problemow nie ma. Fakt wiem ze Cerberus moze byc odrobine wydajniejszy i bezpieczniejszy jesli chodzi o tankowanie krzyzykow (bomberem jeden glupi manewr i mozna skonczyc na strukturze jak mamy fart) ale jednoczesnie bardziej zwraca na siebie uwage. Bomberem zainteresuja sie co najwyzej arazu lub cepy, Cerberus to juz grubszy cel :knuppel2:.
Tak afka zrobisz misje lvl 3 bez problemu, sam robilem i wiem jak jest ishkur jest genialny, ale trwa to dlugo, w czasie gdy ishkur zrobi lvl 3 za 5000 lp bomber zrobi lvl 4 za 15000 lp. Amarzy tez robia misje bomberami wiec musi sie im to oplacac , co do Caldari i Gallente nie chce sie wypowiadac na 100% bo nie bylem, nie widzialem.
Aktualnie moj Nemesis z 400 dps na frakcyjnych torpedach nie jest w stanie wykonac tylko 2 misji z wyzej wymienionymi comanderami, troche skilowania potrzeba i one tez szybko spadna.
Jakub Trokowski:
Caldaryjskie misje FW też sięw SB robiło. :)
Ale jak narazie mam kasę to nie robiłem- bo teraz to już nie można być tak wybrednym co do zadań. Ale myślę że w grupce 2-3 osoby by się każą misję [l4] FW NA LUZIE robiło. (Trudniejsze może w 4rech?)
L3 to podejrzewam, że jedna osoba wystarczyłaby- ale nie gwaantuję: nie robiłem wszystkich l3.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej