Eve Online > NoobGarten
Facion warfare misje
Goomich:
Myślałem raczej:
Biorę misję matarem, lecę amarrem w SB, podlatuję w cloaku, na beaconie już czeka amarrska milicja, co by nawp... niewolnikowi, ja decloak, target, parę salw z torped i powrót w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku. Jedyne co mnie martwi, to neutrale.
Kara Mon:
nie chce sie wypowiadac jak to jest u caldari/gallente ale neutrale raczej(raz na miesiac jakis znudzony wolf probuje dogonic) nie zawracaja sobie glowy misjonarzami na terenach walk amarr i minmatar. I wcale tak zle nie jest ze amarzy juz czekaja na beaconie, przewaznie czekaja w zasiegu skanera i czekaja az cos wleci, jesli wogole ktos czeka. Prawda jest taka ze 3/4 low sec to zadupia gdzie wrony tylem lataja i psy dupami szczekaja i nawet piraci sie nie kreca, o milicji nie wspomne , fakt jak misje staly sie dochodowe to czasem przelatuje jakis interceptor albo curse ale wiekszosc czasu to jedynie kerbirka z probowkami i misjonarze lataja. Piraci siedza w systemach przelotowych do high sec jak Egghelende, Hadozeko/Resbroko, Evati, Gratesier/Saidusairos czy Avenod/Audaerne, Amamake (sory Ama to nie jest system kampiony przez piratow, to arena pvp gdzie leci kazdy kto chce postrzelac, a nie chce mu sie szukac celu) i bez solidnego gangu bc-kow + logistyka w metro/devoid raczej nie opuszczaja tych systemow dalej niz 2-3 j z uwagi ze bez dobrego intelu nigdy nie wiadomo kiedy milicyjny blob sie przetacza strzelajac do tych ktorzy nie maja o nim info http://www.amarr-empire.net/killboard/?a=kill_related&kll_id=96741 (laczny raport byl o okolo 70 okretach +5-8 guardianow, nikt nie policzyl ich dokladnie :2funny: )
Ale sie rozpisalem, teraz w skrocie.Jesli przez low sec przetacza sie blob jednej lub drugiej strony to swietny czas zeby robic misje :p , jak leci matarski blob to amarzy opuszczaja swoj low sec albo zeby uciekac albo zeby zebrac swiekszego bloba, jesli leci amarski blob to amarzy takze opuszczaja swoj low sec i poluja w matarskim czyli zawsze jest idealny czas na misje, jedyny problem stanowia systemy z wlotem do amarskiego high (tam czesto sa na localu ludzie ale afk, ale nigdy nie ma pewnosci czy akurat ktorys sie nie obudzi :D , kwestia jest tutaj sprawdzenia kto jest w danym systmie afk przez 24/7 w stacji nic nie robiac, jak taki Gangleri w Arzad :uglystupid2:, a kto jest "zywy") , i systemy gdzie zwyczajowo odbywaja sie nieustajace potyczki czyli Kourmonen, Kamela, Auga, Dal, Vard , tam mozna spodziewac sie wrogiej milicji na misji szybko, we wszystkich innych raczej mozna robic spokojnie.
Co do ratow , czy zaatakowane neutralne/przyjazne raty nie zaczna sie bronic? i czy standing nie spada za strzelanie do przyjaznych ratow? ja nigdy nie testowalem niestety, ale pomysl ciekawy trzeba sie bedzie z jakims amarem dogadac w sprawie dodatkowych zarobkow O0
Doom:
Mnie dziwi inna rzecz :P
Skoro lp idą też za rozwalanie wrogiej milicji czemu nikt nie wpadł zeby zapisać po alcie do wrogich milicji i nie szczuć ich na siebie :P
Goomich:
Koszt.
Doom:
* Mandoleran liczy ilość isk potrzebnych na frytke / deske / cruza, porównuje z przlicznikami (lp <=> isk) + niewykupione pzu...
Wynik wychodzi dodatni...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej