Eve Online > NoobGarten

Jak możliwie najlepiej zarabiac na misjach ?

<< < (4/8) > >>

Oxylan:

--- Cytat: Sammani w Listopada 25, 2009, 02:22:46 ---Ale napisales, ze w wiekszosci ludzie nie fituja na pvp shield tank co ewidentna bzdura bo akurat na shieldzie lata spora czesc gangow oraz przewaznie polowa flot na fleet battlach

Nie nie, 2 chary, a 3  :D. tanker i dps oraz trzecim semi afk zbierasz skonczone misje  ;D.

--- Koniec cytatu ---

To musialo sie wiele zmienic,sam latalem shieldowymi statkami jak bylem u was w c0ven i to jako jeden z nielicznych kto latal tylko na shieldowych,w sumie bylem aktywny na alcie wiec wiem co pisze,po kb tez bylo widadac co lata w flotach...jak dla mnie shieldowe to kropla w morzu,no chyba ze teraz wiecej rokhow i drake lata na pvp, czy hybrydy jak curse,vaga na shieldzie bo to normalka.

Taa najlepiej orca z beamami na 70km ;) troche mnie poniosło w końcu to nowy,no ale chcial wiedziec jak najlepiej ;)ok zejdzmy na ziemie hyhy

Ian666:

--- Cytat: Star P'ergish w Listopada 24, 2009, 19:13:07 ---ja jestem kerbirem ktory dazy do doskonalosci w tym co robi (misje encounter) , dlatego nie interesuje mnie cap stability czy zajebisty tank a glownie dps i nawet wiecej alpha bo one decyduja o szybkosci i wydajnosci w robieniu misji

--- Koniec cytatu ---

Podstawowa zasada przy lataniu statkami typu Nightmare z gistowo chełmowym fitem (a na tym się kiedyś skończy jeśli naprawdę dążysz do tego co piszesz), to nie inwestować w nie całego swojego majątku, bo prędzej czy później będzie płacz i żal do evil gankersów pod stacją. Oczywiście można robić jakieś misje na wygwizdowie, dla słabych agentów, ale to przeczy całej idei bycia pro kerbirem i zarabiania miliardów.

Jeśli masz pieniądze na dobry fit, pomyśl czy nie lepiej kupić tańszy a zainwestować w implanty lub rigi t2, one nie dropną. Dawno nie robiłem misji ale dps chyba nigdy nie był najważniejszy, przynajmniej jeśli ktoś klepie te misje dla isków, tu się przydaje dobre cargo i zdolność do lootowania równocześnie ze strzelaniem do krzyżyków, pewnie dlatego najefektywniejsze są maraudery.

Rabbitofdoom:
Armor tank jest lepszy przeciwko bloodom i sansha. Jesli ktos nie lata dla ammarow albo ammatarow to lepiej isc w Drake/Ravena.
Na poczatku najwazniejszy jest tank i wiedza. Kolo 3lvlu misji zaczyna sie liczyc wiedza na temat trigerow itd. Dps potrzebujesz tylko tyle zeby zabic npce. Czas misji bedzie dosc dlugi ale wylecisz z niej w jednym kawalku.
Jak juz bedziesz mial jako tako wyskilowanego BSa to stopniowo na L4 zaczyna sie zwiekszac dps przez skille, uzywanie faction ammo, navy fitu itp. Wkoncu kupieniu faction shipa potem marudy. Gdzies po drodze zaczyna sie tankowac dps czyli zaklada sie slabszy tank kosztem dps i polega na manipulowaniu agro, wiedzy o trigerach i wybijaniu npcow nim nas puffna.
Poznie warto jest rozszerzyc standy na wiecej niz jedna korporacje. Zwlaszcza jesli planuje sie robic misje w jakiejs spokojniejszej okolicy dla troche gorszych agentow. Jest w eve sporo miejsc gdzie blisko siebie w promieniu 10j gniezdzi sie paru agentow l4 w miare dobrych 2-3 korporacji.
Wtedy mozesz zostawiac dochodowe misje na farmie.

MightyBaz:
Najszybciej zarabia się puls-apociem [wystarczy fit t2] z logistykiem [altem] ktory od razu zbiera loot i salvage.

Skuteczny zasieg 10-110km z rigami locus plus male drony na frigates

SokoleOko:
Jeśli naprawdę zależy nam na kasie, to warto mieć mieć obstawionych kilku agentów w danej okolicy (ja obstawiałem 4 w promieniu 4-5j od centralnego punktu). Z czasem nauczysz się, że niektóre misje są po prostu niczego nie warte (sławente "Massive Attack"), niektóre bardzo dochodowe (Angel Extravaganza, Worlds Collide, Gone Berserk, Vengeance, The Assault czy Blockade). AE możesz farmić, czyli wykorzystać fakt, że misja w której nie został osiągnięty objective, resetuje się po DT. Czyli możesz ją robić raz dziennie.

Mając czterech agentów możesz sobie pozwolić na marudzenie i odrzucanie misji co 4 godziny bez utraty standingu. W rezultacie jesteś w stanie doprowadzić do sytuacji, w której masz na przykład AE u czterech agentów jednocześnie i tą samą misję robisz cztery razy dziennie przez tydzień, zarabiając TONĘ kasy.

Raz w życiu zaliczyłem maraton 3xAE przez tydzień. Zarobiłem, z grubsza licząc... 600-800 baniek. Ale po takim tygodniu miałem wypłaszczony wykres EEG, jakiś miesiąc później wyprowadziłem się do null i od tamtej pory nie tknąłem misji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej