Eve Online > NoobGarten
Quest problem
Yogos:
--- Cytat: Dylan w Sierpnia 15, 2009, 16:57:15 ---Mam takie pytanie, skąd moge wiedzieć jaki moduł podejdzie do jakiego statku..
Czyli gdzie moge sprawdzić czy statek obsługuje mi miner I czy działa już na minerach tech II, lub czy moge urzywać na nim rakiet lub laserów ?
Szukałem takiej informacji pod view ''info'' statku ale nie znalazłem..
--- Koniec cytatu ---
Ludzie ogólnie przeglądają to w programiku który Grippen napisał.
http://wiki.eveonline.com/wiki/EFT
Wczytaj tam swoją postać(podajesz simple api) i możesz patrzeć czy się fit zmieści.
Jak będziesz miał z tym problemy to pisz, ktoś na pewno pomoże
silvia:
Kazdy statek ma w zakladce 'fitting' ilosc 'turret hardpoint' i 'luncher hardpoints'.
jesli ktoregos w info niema, to statek takiego nieposiada to go niema...
turret hardpointsy- wymagane do zfittowania dzialek i minerow. bez znaczenia jest meta (aka tech)
luncher hardpointsy- wymagane do zfittowania missile luncherow i podobnych. meta level znowu niema znaczenia.
np.
Masz statek z 6 highslotami i 5 turret slotami.
Oznacza to, ze mozesz wsadzic na niego maksymalnie 5 modulow wymagajacych turret hardpoint. Niemozesz na taki statek wsadzic zadnych missile luncherow czy innych.
Dylan:
hmm.. czyli high sloty dzielą się na turret i luncher, dostępną ich ilość slotów widzę pod fitting.. Jednak jak sprawdzić czy działko jest turret czy luncher ? (w markecie jest ich troche sporo)..
I jak to jest z medium, rig i low slotami ? czy do np. medium stota pasuje każdy inny medium moduł ?
Khobba:
--- Cytat: Dylan w Sierpnia 15, 2009, 18:31:33 ---hmm.. czyli high sloty dzielą się na turret i luncher, dostępną ich ilość slotów widzę pod fitting..
--- Koniec cytatu ---
tak
--- Cytuj --- Jednak jak sprawdzić czy działko jest turret czy luncher ? (w markecie jest ich troche sporo)..
--- Koniec cytatu ---
Wszystko, co wymaga skilla, którego nazwa konczy się na turret to turret ;) (hybrid turret, projectile turret, energy turret). Wszystkie wyrzutnie rakiet to launchery, jak sama nawa wskazuje.
--- Cytuj ---I jak to jest z medium, rig i low slotami ? czy do np. medium stota pasuje każdy inny medium moduł ?
--- Koniec cytatu ---
tak, dobrze to rozumiesz.
silvia:
--- Cytuj ---Jednak jak sprawdzić czy działko jest turret czy luncher ?
--- Koniec cytatu ---
I polecam ci sie nauczyc nieco angielskiego. :wink:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej