Eve Online > Total Noob Questions

TNQ 0.0

<< < (3/5) > >>

TTesla:

--- Cytuj ---Jedna tylko poprawka, ship po jumpie, wisi rowna minute w cloacku.
Czyli na podjecie decyzji, mamy 60 sekund.
--- Koniec cytatu ---

Zawsze mi się wydawało że 30 sec, widać za często latam po pijaku  :2funny:

Goomich:
30 sekund to session change.

Okropniak:
eeee - session change to 15 sek albo juz wszystkie timery mi sie pokickaly.
Poradnik swietny - szczegolnie czesc "przygody pewnego carakala" :)
Sporo z tych tematow przerabialem tak wiec nie moge zaprzeczyc.

Mala uwaga co do probera - jeden cwaniak w Drake ganial sie z nami po systemie az sprowadzilem probera - zrobil wylog ale musicie pamietac ze ship "wisi" jeszcze w systemie przez 1min - zostal wyskanowany, ekipa doskoczyla i ubila.
i teraz moj wklad w poradnik:

Pamietajcie ze jak latacie na shield tanku wasza sygnatura jest cholernie duza, w probach ustawionych na 2au mam Drake w skanie na 100% sygnalu, w probach na 4au Drake jest okolo 70% ale juz taki Raven - czysciutkie 100% :)

jesli wpada obca banda i ma probera - nie czujcie sie bezpieczni na ss, skakanie z ss na ss tez wam wiele nie da - dobry prober ma shipy typu hac w 100% sygnalu po pierwszym skanie, macie tylko tyle oddechu ile wraza postac potrzebuje na postawienie prob. Dodam ze skili nie mam max wymaxowanych - niemal wszystkie na 4 ale nie wyzej.
Jak ktos ma pytania co do skanowania - na youtube jest filmik
http://www.youtube.com/watch?v=pkvlppfTnGo&feature=related#ws-hd
a jak byc w tym naprawde niezlym? - praktyka i tylko praktyka :(
Sam spedzilem mase czasu przy probowaniu - ale teraz jak jest jakas akcja z sondami to mile ze korp woli poczekac az sie przywleke niz kogos innego do tego wzywac :D

silvia:
Sesion Change to 30sec

Villq:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Sierpnia 01, 2009, 03:49:13 ---Stawiam banki
Banki poza wielkoscia dziela sie na dwa rodzaje zwykle i sciagajace. Zwykla banka wymaga aby statek fizycznie zetknal sie z jej powierzchnia. W przypadku banki sciagajacej statki warpujące w kierunku banki zostana sciagniete do jej wnetrza jesli ich punkt wyjcia z warpa znajduje sie na prostej łączącej punkt rozpoczecia warpa z lokalizacja banki. W efekcie warpujac na brame w 0.0 mozna znalezc sie nagle 60km od bramki w srodku banki otoczonym przez bande kerbirow ludojadow.

--- Koniec cytatu ---

Nie ma czegoś takiego jak zwykłe bańki i ściągające bańki. Jest jeden rodzaj - jest to bańka typu bańka. Różnią się one tylko wielkością. To samo tyczy się baniek z interdictorów i heavy interdictorów. Wszystkie bańki są ściągające. Jednak żadna bańka nie ściąga do środka bańki. Jeżeli po warpie wpadnie się w bańkę statek zatrzyma się na jej brzegu. Nie będzie mógł od razu odwarpować ponieważ po warpie przez chwilę toczy się z pewną prędkością i na 100% wpadnie kilkaset metrów do środka. To tyle jeżeli chodzi o bańki - różnią się tylko wielkością.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej