Eve Online > Total Noob Questions

Start - kilka pytan

<< < (15/42) > >>

JimmyBrownie:
Możliwe :) Dla mnie (i być może tylko dla mnie, więc nie chcę rozpoczynać na nowo tej z dupy dyskusji ;)) nowy gracz, ma standardowo 3 wyjścia:

1. siedzieć w empire, jeśli klepanie misji/kopanie na afk/handel/scamowanie w jita na localu oraz masa innych rzeczy które można tam robić, jest tym, co daje mu najwięcej frajdy.  :2funny: Jeśli nie lubisz pvp - empire będzie twoim domem przez długi czas.

Natomiast jeśli nowy gracz lubi/chce polubić/nauczyć się pvp, ma generalnie dwie opcje:

1. Dołączyć do corpa factional warfare - wiem, że można się tam dobrze i bezstresowo bawić :), tudzież do corpa pirackiego/lowsecowego - U Colonela też zabawy nie braknie ;). A i do empire blisko, można sobie dorobić.

2. Dołączyć do corpa, bedącego w aliansie który mieszka w npc lub true 0.0 - tutaj zaczyna się prawdziwa zabawa w EVE..przynajmniej dla mnie :) Oczywiście nie twierdzę, że całą esencję eve można poznać tylko w 0.0, ale jeśli znajdzie się odpowiedniego corpa i odpowiednich ludzi, jest na prawdę fajnie :)

To imo. 3 najpopularniejsze wyjścia, ale EVE daje znacznie więciej..można bawić się w RPG, można budować swoje imperium Handlowe... gdyby się nad tym zastanowić, w EVE istnieje cała masa możliwości - niestety, dla wielu ludzi podział jest jeden - Kerbir i Pr0 3l1te PVP'er  :uglystupid2:

Carnuss:

--- Cytat: Yogos w Stycznia 01, 2010, 12:58:16 ---W hi secu obecnie myślę że warto explorować plexy unknow i liczyć na faction/expedycje.

--- Koniec cytatu ---

Znacznie wzrosła konkurencja od Apocryphy, zdecydowanie mniej ludzi skanuje w low secu.

SokoleOko:

--- Cytat: Yogos w Stycznia 01, 2010, 12:58:16 ---W hi secu obecnie myślę że warto explorować plexy unknow i liczyć na faction/expedycje.

--- Koniec cytatu ---

Jeśli ktoś umie wyskanować plexa, to łatwiej będzie mu polecieć do hubu misyjnego i uprawiać ninja-salvaging. Kasa niewspółmiernie większa, a stopień trudności żaden.

hubert1602:
Czyli z tego co zrozumiałem(nie łapie jeszcze wszystkich pojęć/skrótów) najbardziej dochodowa będzie na początku eksploracja w bezpiecznych systemach ?

Doom:
Mniej więcej, ale w momencie w którym miałbyś dostęp do l3 agenta staje się to dyskusyjne
Natomiast to co radzi Sokół owszem może być dochodowe, ale licz się z możliwością oberwania, jak się jeden albo drugi okradziony wkurzy, no i w części korporacji złapanie na czymś takim = insta kick

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej