Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
MGGG:
Nie ma gorszych i lepszych ras, czy gorszych i lepszych broni. Każda ma swoje zalety i swoje zalety.
Yavax Zavro:
--- Cytat: Vidok w Marca 31, 2013, 09:48:39 ---Małe odświeżenie tematu:
Zacząłem grac Caldari ze względu na rakiety i wczoraj wyczytałem gdzieś że rakiety są mało popularne i duża część osób w świecie EVE używa tylko laserów. Inna sprawa że na filmikach z różnorakich bitew nigdy nie widziałem odpalanych rakiet, albo setek dronów, tylko wszędzie kolorowe promienie.(może po prostu nie zauważam)
i tu moje pytanie jak wychodzą w praniu szybkie okręty rakietowe i jakie mają zastosowanie?
--- Koniec cytatu ---
Dobrze się tym napierdala do ratów na paskach, jeśli będziesz chciał robić sam jakieś anomalki w wormholach klasy C1, C2 i C3 chyba jeszcze też, ogólnie napieprzać do wszystkiego co nie jest graczem na pewno będziesz chciał dobrnąć w skilach do Tengu.
W rzeczywistości jednak CCP stara się tak zbalansować statki, żeby to z czego dany statek strzela nie miało znaczenia.
Wobec tego odpowiem Ci tak: zastosowanie mają różne. Tak jak każdy statek, nie ważne czy to missile boat, czy naparza z atucannonów, artylerii, czy też napiernicza różnej maści wiązkami.
Phobeus:
Gwoli jasności - Tengu - rakietowy naparzacz najwyższej klasy
GlassCutter:
--- Cytat: Vidok w Marca 31, 2013, 09:48:39 ---(...) wyczytałem gdzieś że rakiety są mało popularne i duża część osób w świecie EVE używa tylko laserów.
--- Koniec cytatu ---
Zapomnij że to czytałeś ;) dziś popularne jest to, jutro co innego. Nie tak dawno wszyscy latali drake'ami, potem każdy duży sojusz posiadał flotę tengu'sów, ale i na to znaleziono kontrę. Ot kwestia aktualnie obowiązującej mody. Póki co nie przejmuj się tym co jest popularne, zanim trafisz do 0.0 (jeśli w ogóle tam kiedyś trafisz) zmieni się to kilka razy.
Vidok:
Skąd mam wywnioskować zasięg moich rakiet? Normalnie wieżyczki w info mają zawarty "zasięg operacyjny", tutaj natomiast nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej