Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
VonBeerpuszken:
Pewnie nie raz spotkasz się z czymś takim, że webuje się coś dużego, najczęściej frachta na bramach, a to po to że szybciej taki kloc wchodzi w warpa, na dwóch webach odlatuje prawie jak shuttle ;)
--- Cytat: Mona X w Stycznia 09, 2013, 14:57:08 ---No, chyba, że się wylatuje frachtem ze stacji...
--- Koniec cytatu ---
A to to chyba jakoś poprawili albo przynajmniej eksploitem nazwali.
SokoleOko:
Exploitem jest sytuacja, w której tracisz kontrolę nad statkiem w wyniku weba (silnik fizyczny głupieje).
Natomiast zwebowanie frachta wylatujacego z undocka 200 m/s faktycznie powoduje, że można zdążyć obejrzeć film zanim to bydle wreszcie odleci ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 09, 2013, 15:03:27 ---Exploitem jest sytuacja, w której tracisz kontrolę nad statkiem w wyniku weba (silnik fizyczny głupieje).
Natomiast zwebowanie frachta wylatujacego z undocka 200 m/s faktycznie powoduje, że można zdążyć obejrzeć film zanim to bydle wreszcie odleci ;)
--- Koniec cytatu ---
Jak zwał tak zwał, kojarzy mi się jedynie że była jakaś afera z tym związana i nie jestem pewien czy CCP jakoś to naprawiło czy ogłosili to jako działanie nielegalne. Coś gdzieś dzwoni, ale że frachtem nie latam to i za bardzo nie wgłębiałem się w temat.
SokoleOko:
Na to chyba nie ma "easy fixa", więc nazwano to exploitem. Chodziło Garmona zabijającego frachty/JF-y na undocku w Vindicatorze z 3 webami 90%. Złapany gość nie był w stanie nawet zadokować, bo ship kompletnie nie reagował na polecenia.
GlassCutter:
Nie mogłeś zadokować gdy twoja aktualna prędkość była wyższa niż maksymalna prędkość jaką może rozwinąć twój statek w danej chwili (czyli np z webami na pysku). Wykorzystywanie tego nazwano exploitem, a nie webowanie frachtów na undocku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej