Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
Yuras:
Kupiłem CSB (civilian shield booster). Później w hangarze weszłem w fiting i nie potrafię odnaleźć zakupionego przedmiotu, aby go przeciągnąć. W ogóle nie wiem czy go porządnie kupiłem...
JimmyBrownie:
sprawdź w assetes / search /i w polu string pisz civilian
Wyskoczy Ci stacja na której dany item leży (W ten sposób każdy item który posiadasz mozesz zlokalizowac)
Prawy klik na pasek z nawą stacji, set destination i lecisz :)
Yuras:
Dziekuję :) Znalazłem.
Ned:
Podczepię się pod temat. Jestem po pierwszym dniu przygody z Eve na trialowym koncie. Gra mnie zauroczyła.
Rozważam rozszerzenie konta, ale zanim to zrobię, mam kilka pytań.
Do tej pory moje doświadczenia z grami MMO dawały jasno do zrozumienia, że trzeba poświecać ogromne ilości czasu. W tym wypadku chciałbym tego uniknąc, a jednocześnie mieć jakąś radość z gry. Mówiąc sporadycznie, mam na myśli 1-3 razy w tygodniu po godzince, może dwie.
Wiem, że już ktoś w tym wątku przedstawiał sytuację. Wiem, że da się tak grać. Tylko czy przy takiej grze da się czerpać w pełni, czy to tylko namiastka i szkoda kasy?
A jeśli spokojnie można tak grać, to jaką specjalizację byście proponowali? Może są jakieś niszowe, ciekawe "zawody"? Interesowałoby mnie coś samowystarczalnego, ale też przydatnego w party jak i w "gildii". Raczej nie kopanie minerałów.
Będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam.
SokoleOko:
Coś tam zawsze możesz zrobić, jakąś kasę z czasem na misjach zarobisz, więc będziesz mieć na skillbooki i będziesz mógł rozwijać postać (skille lecą nawet jak jesteś offline).
Być może za kilka miesięcy uznasz, że masz więcej czasu/warto tego czasu więcej poświęcić i będziesz miał trochę bardziej z górki, w porównaniu z innymi początkującymi.
Ale realnie rzecz biorąc, Eve pożera czas. Roam (czyli lecimy gangiem coś zabić) trwa często kilka godzin, a wylogowanie się (= odłączenie się od gangu na wrogim terytorium) to prawie gwarantowane wdupienie statku podczas powrotu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej