Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Zmiany w mechanice sovereigna - dyskusja

(1/13) > >>

Rogoo:
EDIT: Odrobine zamieszania bylo - wiec OP jest taki:

"Co to za OP?"
"Strzelamy do POSow"
"Eeee... to ja pogram w WoWa".

Czyli tzw. klasyczna rozmowa dwoch pilotow z 0.0.

Jakie sa wasze sugestie na zmiane sov warfare ? Co byscie zmienili aby odejsc troche od ladowania tony antymaterii w POSy?

-----------------------------------
A to post wydzielony z innego dzialu:
-----------------------------------

--- Cytat: Scaryman w Czerwiec 05, 2009, 09:14:10 ---w grze doszło do sytuacji ze tankerzy posów wygrywają wojny i rozgrywają polityke.

--- Koniec cytatu ---

Najlepiej jakby polityke robily gangi Vagabondow i najlepiej jakby do przejmowania sova wystarczylo 20 osob, amrite ?

Chcesz powiedziec, ze wasz BoB i w ogole kazdy wiekszy sojusz to "tankerzy posow" ? Masz na mysli, ze jak ktos schrzani strontowanie to jest po systemie ? ;)

No i jak w ogole chcialbys zeby wygladal sov warfare (realistycznie w miare prosze a nie ze zmieniamy 90% bonusow na statkach) ?

Straszny:
zdjałbym cynojammery, a poza tym chyba przestawił posy claimujace pod gatey, i wogole totalnie zmienił ich zasady.

To jest olbrzymia praca do przemyślenia ale tak jak jest teraz to jest dla mnie bardzo źle.
(dzięki za ironie z gangami vagabondów, wiem ze nie potrafisz sie powstrzymać od takich tekstów, w gre w której 20 vagabondów mogłoby dokonywać zmian terytorialnych raczej sam bym nie grał)

Rogoo:

--- Cytat: Scaryman w Czerwiec 05, 2009, 09:23:59 ---zdjałbym cynojammery, a poza tym chyba przestawił posy claimujace pod gatey, i wogole totalnie zmienił ich zasady.

--- Koniec cytatu ---

POSy claimujace zdaje sie beda tylko na planetach (duza zasluga CSM). Dobry ruch.

Sciaganie cynojammerow...  hmmmmm, to w zasadzie po cholere wtedy bylby sov ? Tzn jakie bonusy dawaloby wtedy posiadanie sova ?

--- Cytuj ---To jest olbrzymia praca do przemyślenia ale tak jak jest teraz to jest dla mnie bardzo źle.

--- Koniec cytatu ---

No i na tym wlasnie polega problem. Ciezko byloby to wszystko zbalansowac. Wydaje mi sie jednak ze chlopcy z CCP glowia sie nad tym juz od bardzo bardzo dawna (i jak znam zycie to pewnie znow cos schrzania).

Swoja droga - zalozylem na ten temat nowy watek, poza wzajemnym flejmem, mozemy sobie od swieta pogadac merytorycznie. ;)

--- Cytuj ---(dzięki za ironie z gangami vagabondów, wiem ze nie potrafisz sie powstrzymać od takich tekstów)

--- Koniec cytatu ---

Przyganial kociol garnkowi. Stara milosc nie rdzewieje Scary. ;)

Kombat:
Wprowadzić limit posów claimujących per sojusz (np. max 11).
Posy claimujące wyróżnione tak żeby wróg wiedział które claimują.
I trzeba by było jeszcze zrobić coś z blokowaniem moonów bo to jest totalnie bez sensu mechanika - zasrać system posami, rzeczywiście uber fun.

Xarthias:

--- Cytat: Kombat w Czerwiec 05, 2009, 09:40:07 ---Wprowadzić limit posów claimujących per sojusz (np. max 11).
--- Koniec cytatu ---
Ale w systemie? Konstelacji? Regionie? W ogóle? Gdzie ten limit by obowiązywał?

--- Cytuj ---I trzeba by było jeszcze zrobić coś z blokowaniem moonów bo to jest totalnie bez sensu mechanika - zasrać system posami, rzeczywiście uber fun.
--- Koniec cytatu ---
Jak przeniosą posy claimujące z moonów na planety (których w systemie rzadko bywa powyżej 10), to trochę się to zmieni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej