Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Zmiany w mechanice sovereigna - dyskusja
Kombat:
--- Cytat: Xarthias w Czerwiec 05, 2009, 09:42:46 ---Ale w systemie? Konstelacji? Regionie? W ogóle? Gdzie ten limit by obowiązywał?Jak przeniosą posy claimujące z moonów na planety (których w systemie rzadko bywa powyżej 10), to trochę się to zmieni.
--- Koniec cytatu ---
Limit per system - claim po platenetach jest właśnie sposobem wprowadzenia właśnie takiego limitu.
Rogoo:
--- Cytat: Kombat w Czerwiec 05, 2009, 09:40:07 ---I trzeba by było jeszcze zrobić coś z blokowaniem moonów bo to jest totalnie bez sensu mechanika - zasrać system posami, rzeczywiście uber fun.
--- Koniec cytatu ---
A niby dlaczego ? Wg mnie to jest bardzo spoko, ze mozna "ufortyfikowac" system. Po to masz sova, zebys mial przewage przy obronie. POSy same w sobie wystarczajaco duzo kosztuja, a sov to glownie zobowiazanie i ciezar.
Tooten:
To tylko utnie możliwość pos spamu, nie ograniczy w ogóle pos warfare. Wręcz przeciwnie. Dzisiaj w systemie z 60 moonami można relatywnie łatwo ustawić sobie staging posa i z niego się bić. Z 10 posami claimującymi nie będzie problemu zaopatrzenia ich wszystkich, więc ktoś kto będzie chciał zaatakować system będzie dostawał rzeźnię próbując zająć sobie jakieś miejsce na ustawienie posa do regroupa.
Xarthias:
--- Cytat: Tooten w Czerwiec 05, 2009, 10:03:57 --- To tylko utnie możliwość pos spamu, nie ograniczy w ogóle pos warfare. Wręcz przeciwnie. Dzisiaj w systemie z 60 moonami można relatywnie łatwo ustawić sobie staging posa i z niego się bić. Z 10 posami claimującymi nie będzie problemu zaopatrzenia ich wszystkich, więc ktoś kto będzie chciał zaatakować system będzie dostawał rzeźnię próbując zająć sobie jakieś miejsce na ustawienie posa do regroupa.
--- Koniec cytatu ---
Ale, z tego co zrozumiałem z forum CSM, posy na moonach jak najbardziej zostaną. Tyle, że nie będą się liczyły do sova. Z kolei na planetach posy będą tylko claimować i może oferujące jakieś bajery z powodu tego, że wiszą na planecie. Nie będzie tam natomiast stoczni, kopalni i innych przemysłowych dupereli. Także regroup pointy pozostaną jak jest teraz.
Kombat:
--- Cytat: Rogoo w Czerwiec 05, 2009, 10:03:41 ---A niby dlaczego ? Wg mnie to jest bardzo spoko, ze mozna "ufortyfikowac" system. Po to masz sova, zebys mial przewage przy obronie. POSy same w sobie wystarczajaco duzo kosztuja, a sov to glownie zobowiazanie i ciezar.
--- Koniec cytatu ---
Skoro dla Ciebie to jest ok mechanika to nie mam pytań.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej