Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Inne

<< < (128/151) > >>

Jabolex:
Włącz taktikala, lewa skrajna ikona pomiędzy "statkiem" a "cargo", i najedz myszurem na wyrzutnie/działka.

JM

Isengrim:
Sciagnij i skonfiguruj EFT (EvE Fitting Tool). Znacznie ulatawia zycie. :)

Shaggyy28:
Kolejne pytanko w temacie.

Jak to jest w ze smartami.  Czy jest tak ze "upuszcza" sie je i ..... wieeeje jak najdalej (czy moze zle mysle).
Druga sprawa to czy tylko jedna sztuka smartka na jeden slot przypada ??

KOlejne pytanko o Auto Targeting missile - czym sie roznia od rakiet "Nie" auto target?? (chodzi mi o aspekt "target" inne z atribut wyczytam)

Doom:

--- Cytuj ---Jak to jest w ze smartami.  Czy jest tak ze "upuszcza" sie je i ..... wieeeje jak najdalej (czy moze zle mysle).
--- Koniec cytatu ---
Smarta to nie jest broń amunicyjna. To jest coś co generuje impuls określonego typu i zasięgu którego centrum to twój ship jest. Słoży do samoobrony przed dronami głównie. Czasem w okresloych formacjach do obrony przed rakietami. Na wiekszych statkach (capsy) gdzie ich zasięg jest nieco potegowany przez wielkość statku mozna próbować się tym bronić przed nisko latającymi taclerami

--- Cytuj ---KOlejne pytanko o Auto Targeting missile - czym sie roznia od rakiet "Nie" auto target?? (chodzi mi o aspekt "target" inne z atribut wyczytam)
--- Koniec cytatu ---
Od normalnych pociskow różnią się tym że są bezużyteczne. Teoria jest nieco szersza ale jak na razie z ich zrypaną mechaniką sprowadza się to do tego

Isengrim:

--- Cytat: Shaggyy28 w Marca 12, 2012, 10:31:40 ---Kolejne pytanko w temacie.

Jak to jest w ze smartami.  Czy jest tak ze "upuszcza" sie je i ..... wieeeje jak najdalej (czy moze zle mysle).

KOlejne pytanko o Auto Targeting missile - czym sie roznia od rakiet "Nie" auto target?? (chodzi mi o aspekt "target" inne z atribut wyczytam)

--- Koniec cytatu ---

Smartek nie upuszczasz. Smartki odpalasz i tworzysz dookola siebie "strefe zniszczenia". Wszystko, co jest w zasiegu smartbomb bedzie otrzymywac damage co cykl smartbomby. Upuszczasz to zwykle bomby z bomb launchera - leca na ok. 30 km w strone, w ktora zalignowany jest statek i wybuchaja. Wtedy faktycznie warto nie byc w poblizu. :) Zwyklego bomb launchera mozesz uzywac tylko w nullsecu. Smartbomb teoretycznie wszedzie, ale w hisecu mozesz niechcacy "zahaczyc" o cos, czego nie wolno Ci bylo zaagrowac i w szybkim tempie witasz sie z ekipa CONCORDU.

Tak, w jeden slot wkladasz jedna smartbombe.

Auto-targeting missle? Rozumiem, ze chodzi o FoF? To pociski, ktore strzelaja i leca do celu nawet jesli z jakiegos powodu straciles na nim locka (np. zostales z jammowany za pomoca ECM). Ale moze ktos cos wiecej powie, ja tego nie uzywam to sie nie znam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej