Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Inne

<< < (122/151) > >>

Doom:

--- Cytuj ---1. Milicja - slyszałem iz można zajmować się tym , acz nie wiem o co chodzi w byciu Milicja (w tych linkach nic o tym nie ma), Czym to sie rozni od CONCORD (policji ktora jest NPC w high).

W skrócie jakie sa + i - tej profesji.
--- Koniec cytatu ---
RPG mode on
4 główne frakcje imperialne toczą między sobą wojnę. Amarzy z dzikusami, Caldari z gejami
Gracze mogą wziąć udział w tej wojnie walcząc po ktorejś stronie jako milicjant / najemnik
RPG mode off
Ze strony gry wyglada to tak że dołączasz do npc corpa milicyjnego (jeden na kazdą frakcję) lub dolaczasz korpem do frakcji. Masz w tedy permanentny wardek z opzycyjną nacją i jej przedstawicielami spośród capsulerów.Dołączasz do Amarru? NPC dzikusy zaczynaja do Ciebie strzelac na swoim terenie, do tego przedstawiciele ich milicji mogą do Ciebie bezkarnie grzać niezalerznie od seca systemu bez groźby wpadniecia Concordu i pałowania. W ramach korzyści (poza pvp co dla jednych jest zaletą dla innych wrecz odwrotnie) masz dostep do agentw FW którzy dają misje tylko w low i to takim który jest na terenie wrogów (zabic jakiegos admirała, ropzwalić dostawę dla wrogiej floty itp rpg bullshit sprowadzajacy się do leć zabij wróc) Nie ma bounty, zapłata w iskach taka se. Za to per misję wysokiego levela dostajesz duuuużżżooo LP do wydania w milicyjnym LP store który wyróznia sie dwoma rzeczami.
Niektóre itemy tam są sporo tańsze niż w zwykłym LP frakcji, kilka rzeczy jest tylko w tym LP np faction bs tier 1
Po więcej detali męcz ludzi ze Szwadronu / BSI / BWC

--- Cytuj ---2. Wybór rasy - co właściwie daje. Czytałem sporo iz NIC nie daje tylko takowa ozdoba (avatar). Acz z tego co wiem to "chyba" jest róznica pod kątem misji . Czy każda rasa ma te SAME misje (jesli idzie o trudnosc i dochodowość ??)
--- Koniec cytatu ---
Tylko awatar. Misje róznią sie troche w zależności od agenta który je daje i rejonu w którym rezyduje. Np jest misja która ma swoją wersje dla prawie kazdej frakcji pirackiej i to którą wersję dostaniesz zalerzy czy jesteś na terenie minmatarów (bedą angele), czy caldari (gueristasy), zdecydowanie rzadziej zalerzne jest to od agenta. Nie ma przeszkód rzeby pracować dla innej rasy (poza ewentualnym standingiem)

--- Cytuj ---2a.Czytalem iz kazdy moe sie wyszkolic w kazdym rodzaju statkow (np Amar wyszkolic w Caldari stakach). Ale czy nie ma jakis Plusów bądż minusów z tego względu iz "prowadzi" się statki swojej bądż obcej rasy
--- Koniec cytatu ---
Teraz nie. Kiedyś poprostu miałeś zestaw skili który dawał taka różnicę że "swoje statki" lepiej obsługiwałeś niż obce z racji tego że lepiej uzywałes tanka i działek, ale z czasem to się zacierało

--- Cytuj ---2b. O co chodzi z tą podklasą - ścieżką krwi (nie wiem jak to sie nazwywa dokładnie) gdzie do kązdej rady przypadaja takie 3 czy 4 ( nie wiem dokładnie) podklasy. Ma to wpływ na COKOLWIEK (misje, jakies bonusy itd.) Czy może słuzy tylko jako ozdoba ??
--- Koniec cytatu ---
W tej chwili jest to tylko ozdoba... a nie czekaj, od blood line zalerzą bazowe rysy mordy Twojego avka

--- Cytuj ---3. Które ze statków (znaczy chodzi mi o ra typy caldari, amarr itd.) są że tak powiem najmniej kłopotliwe w utrzymaniu (czyli ich "konserwacja" jest tania i robi sie ja sosunkowo rzadko) . Z tego co wiem:

galante - spece od dronow. Drony (tak przypuszczam) wymienia sie gdy padna na placu boju.  Czy jes potrzebna jeszcze jakas "konserwacja" ich - uzupelnianie ammo ??

Caldari - lubija sie w roznych rakietkach . Ktore oczywiscie trzeba se dopywac aby miec zawsze pod dostatkiem
Amarr - Lubia Laserki , które to (wg. mojej teori) nie wymagają zadnego uzupelniania "ammo"
Mimmitar -  Czym wieksze dzialo i wiecej ich tym lepiej. Tutaj wiadomo, dziala zuzywaja jekies ammo.

Wiem ze teoretycznie kazdy moze uzywac wszystkiego (np. amarki bawic sie tylko w rakietki itd.)
--- Koniec cytatu ---
W takim rozumieniu to amarzy. Tle że ich lasery wymagaja szkiełek. Podstawowe są niezuzywalne frakcyjne i t2 są silniejsze ale się zuzywają
Generalnie jednak to sprawa amunicji jest kłopotliwa tylko jak jestes w jakimś zapomnianym wh, albo totalnym zadupiu bez stacji w promieniu wielu skoków.
Jak mieszkasz w imperium to raz na tydzień / miesiąc lecisz indykiem, przywozisz ładownię amunicji i tylko uzupełniasz po zadokowaniu, albo jak jesteś leń raz na kilka dokowań kiedy zauwazysz że się konczy

Dux:
Uzupełniając kwestie milicji. Ras masz cztery, przy czym każda z nich ma wroga nr 1 i niejako sprzymierzoną frakcję. A z uwagi na to, że sprzymierzona frakcja ma wojnę z inna jeszcze, to i one jest dla ciebie be. Co ciekawe frakcja sprzymierzona sama w sobie nie ma do Ciebie plusa (no przynajmniej na standardowym over tego nie ma), ale wróg twojego przyjaciela wojnę już z tobą ma. Dla przykładu: caldari mają za wroga galente i za "przyjaciela" amarów. Amarzy z kolei jako wroga głównego maja minmatarów, którzy z kolei lubią gallente. Tym samym będąc w milicji caldari masz perma wojnę i z galente i z minmatarami. Choć tych drugich latając po terenach caldari i gallente nie spotkasz za często, bo są zajęci naparzaniem do amarów po terenach matarskich i amarskich ;) Tak samo amarzy mają perma wojnę z minmatarami i gallente, choć spotykają na gridzie najczęściej tych pierwszych.
Będąc w milicji musisz brać pod uwagę też standy do frakcji. Misję milicyjne robi się na terenie "głównego" wroga i przeciw statkom i strukturom tej właśnie frakcji. Siłą rzeczy robienie takich misji obniża standa do frakcji wroga, dosyć szybko powodując, iż twój stand do takiej frakcji będzie mniejszy niż -5, co jest równoznaczne z automatycznym agro od npcowych statków navy wrogiej frakcji. Statki te spotkasz tylko w hajseku. Zazwyczaj wiszą na gejtach razem z CONCORDEM. Inaczej mówiąc robienie misji milicyjnych ogranicza możliwości poruszania się po hajsekach wrogiej frakcji (ale zazwyczaj tylko jednej z dwóch wrogich - tej przeciwko której machasz misje). Co prawda statki navy nie są zbyt ruchliwe i shipami zwinniejszymi typu fregata się od nich wywiniesz - odlecisz nim zdążą cie zalockować i zaatakować, ale już drobna chwila nieuwagi może się skończyć nieciekawie ;)

Rozpisując wstąpienie do milicji prawdopodobnie będzie dla ciebie wyglądać tak (w zależności od milicji jaką wybierzesz):

1. Milicja Caldari - perma wojna z Gallente i Minmatar, kłopoty z lataniem po hajsekach gallentyjscich (Essence, Sinq Laison, Verge Vendor, Everyshore),
2. Milicja Amarr - perma wojna z Minmatar i Gallente, kłopoty z lataniem po hajsekach matarskich (Heimatar, Metropolis, Molden Heath).
3. Milicja Gallente - perma wojna z Caldari i Amarr, kłopoty z lataniem po hajsekach caldaryjskich (Lonterek, Black Rise, The Citadel, The Forge - w tym do Jita).
4. Milicja Minmatar - perma wojna z Amarr i Caldari, kłopoty z lataniem po hajsekach amarskich (Domain, Devoid, Tash Murkon, Kador, Kor Azor, The Bleak Lands)

Shaggyy28:
Witka ponownie Mam pytanko (nobskie)
Mam sobie stateczek ktory ma 4x high slot. Klopot w tym iz moge dac tylko 3 x Turret&bay (czuli lasery, missile, czy guny).

Pytanie - Co w takim razie moze wsadzic w 4 slot - jesli nie Bron ???

Doom:
broń :P
Np smartkę, np energy neut lub wampira, jest jeszcze kilka innych mniej lub bardziej bojowych sprzętów które mozna tam wsadzić

Shaggyy28:
Nastepne pytanie dotyczy Trade.

Czy jakies Skille (albo cos innego) odpowiadaja za to "jak daleko" (Jumps) widze na markecie dostepne oferty buy/sell ?

dotychczas Najdelsza oferte jaka widzialem byla w odleglosci 19 jumps . Da sie widziec dalsze oferty ?? ile wynosi max?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej