Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Jakub Trokowski:
Chyba najbardziej zwartą odpowiedzią jest ten obrazek: http://swiftandbitter.com/eve/wtd/ Część (większość?) kwadracików tam ma link do jakiegoś info.
Poszukaj tam czegoś, co by Cię intereoswało i popytaj (poszukaj sam) czegoś już na konkretny temat.
Fake edit: za późno... :(
Doom:
--- Cytuj ---1. Górnik - drązysz skałki to tu to tam (najlepiej tam czyli low sec)
--- Koniec cytatu ---
Kopiesz skałki, mielisz skałki na minerały, strzelasz do zlodzei, walczysz na markecie o dobre ceny dla swoich minerałów. Najlepsze skalki są w 0.0 i WH, Low to jest średnia półka i chyba najmniejsze bezpieczeństwo
--- Cytuj ---2. Handlarz - Kup tanio sprzedaj drogo
--- Koniec cytatu ---
Kup / sprzedaj z zyskiem, walcz z botami modyfikując ceny o 0.01 isk'a co minutę, spekuluj, scamuj
--- Cytuj ---3. Wytwórca - tworzymy sobie rózne mniej lub baridzje przydatne duperlki
--- Koniec cytatu ---
Tworzymy dochodowe czyli sprzedające się, czyli przydatne duperelki, często łaczy się / zazębia z handlarzem i górnikiem
--- Cytuj ---4. Misjonarz - latamy na misyjki polegajce na przywiez cos z pkt A do pkt B, bądz lec do do instancji rozwal cos i wroc z fantami (ewentualnie wariacje)
--- Koniec cytatu ---
A także tępimy złodzei, zbieramy złom, salvagujemy wraki, walczymy na markecie o dobre ceny sprzedarzy gratów z misji
--- Cytuj ---5. PVP-owiec (zwany czasem piratem)- latamy (głownie low sec i .0) i strzelamy do wszystkiego co sie rusza , zwiewamy przed czyms co moze sie "odgryzc"
--- Koniec cytatu ---
PVP = strzelanie do graczy. W zalezności od tego w jakich warunkach mordujesz możesz być zwany dresem, Piratem, bloberem, lemingiem, solo pvperem, "solo" pvperem
--- Cytuj ---6. Eksploracja - ?? (moze ktos wyjasnic na czym to polega)
--- Koniec cytatu ---
Odpowiednio wyposarzasz statek (wyrzutnik probe głównie) probami skanujesz system, znajdujesz ukryte miejsca gdzie możesz strzelać / kopać / hakować dzięki czemu dostajesz profit w zależności gdzie to robisz trudność i bezpieczeństwo różne, podobnie zyski
--- Cytuj ---7. Slavging ( nie wiem czy tak to sie pisze) - Ogolnie chodzi o zbieranie "złomu" (wrakow innych "biednych" graczy )
--- Koniec cytatu ---
Element npcowania
Shaggyy28:
Dzieki za odpowiedzi. Acz aby was jeszcze troche pomeczyc kolejne pytanka :P
1. Milicja - slyszałem iz można zajmować się tym , acz nie wiem o co chodzi w byciu Milicja (w tych linkach nic o tym nie ma), Czym to sie rozni od CONCORD (policji ktora jest NPC w high).
W skrócie jakie sa + i - tej profesji.
2. Wybór rasy - co właściwie daje. Czytałem sporo iz NIC nie daje tylko takowa ozdoba (avatar). Acz z tego co wiem to "chyba" jest róznica pod kątem misji . Czy każda rasa ma te SAME misje (jesli idzie o trudnosc i dochodowość ??)
2a.Czytalem iz kazdy moe sie wyszkolic w kazdym rodzaju statkow (np Amar wyszkolic w Caldari stakach). Ale czy nie ma jakis Plusów bądż minusów z tego względu iz "prowadzi" się statki swojej bądż obcej rasy ???
2b. O co chodzi z tą podklasą - ścieżką krwi (nie wiem jak to sie nazwywa dokładnie) gdzie do kązdej rady przypadaja takie 3 czy 4 ( nie wiem dokładnie) podklasy. Ma to wpływ na COKOLWIEK (misje, jakies bonusy itd.) Czy może słuzy tylko jako ozdoba ??
3. Które ze statków (znaczy chodzi mi o ra typy caldari, amarr itd.) są że tak powiem najmniej kłopotliwe w utrzymaniu (czyli ich "konserwacja" jest tania i robi sie ja sosunkowo rzadko) . Z tego co wiem:
galante - spece od dronow. Drony (tak przypuszczam) wymienia sie gdy padna na placu boju. Czy jes potrzebna jeszcze jakas "konserwacja" ich - uzupelnianie ammo ??
Caldari - lubija sie w roznych rakietkach . Ktore oczywiscie trzeba se dopywac aby miec zawsze pod dostatkiem
Amarr - Lubia Laserki , które to (wg. mojej teori) nie wymagają zadnego uzupelniania "ammo"
Mimmitar - Czym wieksze dzialo i wiecej ich tym lepiej. Tutaj wiadomo, dziala zuzywaja jekies ammo.
Wiem ze teoretycznie kazdy moze uzywac wszystkiego (np. amarki bawic sie tylko w rakietki itd.)
Dzieki za odpowiedzi, narazie to tyle jak mi sie cos jeszcze nasunie na mysl to pomęcze was jeszcze :P
Zsur1aM:
1. Strzela sie przeciwnikow frakcji, robi misje dla agentow milicyjnych, przejmuje i okupuje systemy w low-sec systemach.
+ dobre gdy ktos chce zaczac przygode z PVP, na misjach pod FW mozna calkiem dobrze zarobic
- przeciwnicy frakcji (wrogie milicje) moga do Ciebie strzelac bez zadnych konsekwencji.
2. Rasy nie maja wplywu na gre, poza RP.
2a. Kazdy moze latac dowolnym statkiem, nie ma zadnej roznicy jakiej rasy jest Twoja postac (i minusow).
2b. Pozostalosci po starym systemie charow, dzisiaj tylko do ozdoby.
3. Utrzymanie kazdego statku niezalenie od rasy to generalnie groszowe sprawy, wiec nie ma roznicy.
Ranshe:
--- Cytat: Shaggyy28 w Marca 05, 2012, 13:30:25 ---1. Milicja - slyszałem iz można zajmować się tym , acz nie wiem o co chodzi w byciu Milicja (w tych linkach nic o tym nie ma), Czym to sie rozni od CONCORD (policji ktora jest NPC w high).
--- Koniec cytatu ---
- Stały stan wojny z wrogą milicją - czyli bezkarnie możesz strzelać do nich gdziekolwiek (i wzajemnie) - w hiseku nie wtrąci się concord, w lowseku nie przeszkadzają sentry na bramach i stacjach.
- Mieszkanie głównie w lowseku - tam się zarabia, tam się przejmuje systemy, tam się strzela do wszystkiego co lata.
- Przejmowanie systemów, które aktualnie nie daje zbyt wiele poza satysfakcją.
- Zarabianie na milicyjnych misjach, które są zupełnie inne niż w hiseku - łatwiejsze, ale też będąc na takiej misji każdy może do ciebie wlecieć bez problemu, nie jest tak, że trzeba cię specjalnie skanować.
--- Cytuj ---2a.Czytalem iz kazdy moe sie wyszkolic w kazdym rodzaju statkow (np Amar wyszkolic w Caldari stakach). Ale czy nie ma jakis Plusów bądż minusów z tego względu iz "prowadzi" się statki swojej bądż obcej rasy ???
--- Koniec cytatu ---
Nie ma.
--- Cytuj ---2b. O co chodzi z tą podklasą - ścieżką krwi (nie wiem jak to sie nazwywa dokładnie) gdzie do kązdej rady przypadaja takie 3 czy 4 ( nie wiem dokładnie) podklasy. Ma to wpływ na COKOLWIEK (misje, jakies bonusy itd.) Czy może słuzy tylko jako ozdoba ??
--- Koniec cytatu ---
Nie ma. Różnicą rasy jedyną jest startowy zestaw skilli, a i to tylko niewielu (o ile dobrze pamiętam, to tylko rasowy skill Frigate i rasowe działka).
--- Cytuj ---galante - spece od dronow. Drony (tak przypuszczam) wymienia sie gdy padna na placu boju. Czy jes potrzebna jeszcze jakas "konserwacja" ich - uzupelnianie ammo ??
--- Koniec cytatu ---
Nie, ale giną łatwo i masowo, więc trzeba mieć zapas i pamiętać o tym, żeby je naprawiać.
--- Cytuj ---Amarr - Lubia Laserki , które to (wg. mojej teori) nie wymagają zadnego uzupelniania "ammo"
--- Koniec cytatu ---
Lasery mają szkiełka jako ammo. Różne szkiełka - różny zasięg. Frakcyjne oraz t2 szkła trzeba wymieniać, bo psują się z używaniem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej