Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Bajzel:
Siemka
Właśnie zalogowałem się na forum - własnie będę próbował 3 raz podejść do EVE.
Trzeci dzień czytam różne artykuły na temat tworzenia postaci i niestety ciągle nie mogę się zdecydować.
Mam serir pytań pomocniczych, które powinny mi pomóc.
Na starcie powiem że odrzuciłem już dwie rasy Gallente oraz Caldari dlaczego?
Z tego co czytałem jedna z nich ogólnie jest odrzucana jako rasa do pvp (ich statki), dodatkowo nie lubię rakiet dronów itd.
Zostało na celowniku Amarr oraz Minmatar.
Generalnie idea jest taka nie ma znaczenia jaką rase wybierzesz wszyscy mają te same rasy, a każdy może nauczyć się wszystkich skilli wymaga to tylko czasu.
Niestety dla mnie czas jest ważnym kryterium - ponieważ mam stosunkowo go mało.
Czytałem że:
1) Rasa Minmatar potrzebuje więcej czasu (skillowania) aby być efektywną - ponieważ korzysta czasem z dwóch typów broni np rakiet + canonów czy znacznie wydłuża to czas skillowania?
2) Rasa minmatar może tankować zarówno schieldem jak i pancerzem oznacza to że musze wyskilować to i to?
3) Rasa minmatar ma generalnie bardzo dobre statki we wszystkich klasach oprócz największych statków (są wszechstronne - mówiąc najlepsze mam na myśli średnio najlepsze)?
4) Gdzieś wyczytałem (na tym forum) że granie rasą Amarr na początek to trochę pod górkę zarówno dla pvp jak i pve... niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi - jest ktoś w stanie to rozwinąć?
5) Wszędzie piszecie że nie ma znaczenia jaką rasę wybierzesz ale powiedzmy, zaczynam minmatarem szkole sobię skille związane z broniami projectile? to oznacza ze jak przesiade sie do statku amarskiego to musze skillowac bronie typu "laser" od poczatku a tamten czas jest jakby stacony?
Parę pytań dodatkowych:
6) jeśli mielibyscie okreslić jednym zdaniem ktora rasa bedzie szybciej grywalna (mniej rzeczy do wyskillowania w pvp) to którą byscie wybrali? Wiem że wszystko zależy ale proszę o krótką odpowiedz.
7) Czy istnieje w grze rodzaj rasizmu? Powiedzmy nie latam z Minmatarami bo to niewolnicy? - śmieszne pytanie ale po to jest ten dział
Jeśliby ktoś miałby ochotę odpowiedzieć na inne głupie pytania, albo troche poopowiadać mi o Eve z chęcią skorzystałbym z jakiegoś komunikatora typu skype, mumble czy cokolwiek?
Naczytałem się już od cholery róznych artykułów i mam już dosyć :)
W każdym razie dzięki i pozdrawiam.
Kara Mon:
1. To nie jest prawda, rakiet uzywa tylko kilka statkow i to niekoniecznie najlepsze w swojej klasie wiec brak wytrenowanych rakiet nie ogranicza twojej skutecznosci jako Matara. typhoon i Huggin "wymagaja" rakiet/torped.
2. I tak po pewnym czasie wytrenujes zi to i to wiec bez znaczenia czym dana rasa tankuje , po prostu matarzy posiadaja statki na tyle sensowne ze mzoesz budowac je w oparciu o shield jak i o armor i bardzo dobrze spelniaja swoja role. Reszta ras jest w tej kwestii bardziej ograniczona.
3. Ja bym powiedzial ze wszystkie maja bardzo dobre lub dobre dotyczy to takze battleshipow , informacja o gorszych BS-ach ma jakies 2 lata gdy wszyscy krzyczeli "Amarr!!!!!!!". To oznacza ze latwiej powiedziec jakie statki sa slabe niz np w przypadku gallente gdzie mozna by wymieniac dlugo jaki okret mozna sobie darowac.
4. Brednie bez poparcia.
5. Imo nic nie tracisz, ja po okolo 2 latach gry moge latac statkami juz w zasadzie 3 ras wraz z ich uzbrojeniem i jest sens w czyms takim bo kazda rasa ma jakies statki unikatowe ktorych nei da sie zastapic.
6. Rasa postaci jest w grze calkowicie bez znaczenia, jesli chodzi o statki jakimi sie lata to ja tylko odradzam gallente . Dla tych 3 czy moze 4 przydatnych do czegos sensownego statkow nie ma co sie mordowac dlugie miesiace z nimi :D
7. raczej nie chociaz znam korporacje ktore np wymagaja latanie okretami tylko konkretnej rasy ale to sa znikome przypadki na wymarciu.
Asag:
Podstawowe skille takie jak Enginering, Electronics, Energy Management, Energy Grid Upgrades, Mechanic itp mam na levelu 4 (Hull Upgrades na 5) i teraz zastanawiam się. Czy powinienem je jak najszybciej zrobić na lvl 5 blokując sobie kolejkę nawet na 14 dni jednym skillem czy też lepiej na razie je odpuścić i skillować mniej czasochłonne rzeczy z gunnery i inne skille wpływające na wydajność statku/fitu?
sc0rp:
--- Cytat: Asag w Marca 30, 2011, 18:00:15 ---Podstawowe skille takie jak Enginering, Electronics, Energy Management, Energy Grid Upgrades, Mechanic itp mam na levelu 4 (Hull Upgrades na 5) i teraz zastanawiam się. Czy powinienem je jak najszybciej zrobić na lvl 5 blokując sobie kolejkę nawet na 14 dni jednym skillem czy też lepiej na razie je odpuścić i skillować mniej czasochłonne rzeczy z gunnery i inne skille wpływające na wydajność statku/fitu?
--- Koniec cytatu ---
Eng i Ele tak, reszta niekoniecznie dodatkowo Weapon Upgrades V i Advanced Weapon Upgrades IV Cie czeka jak zaczniesz fitowac moduly T2
Asag:
Przesiadłem się w Drake, lata się tym bardzo fajnie ale zżera to strasznie dużo rakiet (w sumie nie dziwne). I tak się zastanawiałem czy warto kupić blueprint na Thunderbolt Heavy Missile i robić je samemu (jeden daje jakieś 150000, za taką ilość musiałbym zapłacić ponad 6 mln na markecie przy cenie 41 za sztuke). Koszt tego blueprinta na markecie z tego co widzę około 1-1,2 mln. Materiały mam z salvagingu wraków z misji.
Warto nie mając skilli w produkcji czy też jednak lepiej sprzedać materiały i kupować na markecie?
I przy okazji jakie skille warto potrenować aby wytwarzanie stało się bardziej opłacalne?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej