Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Doom:
--- Cytuj ---1. Grałem w eve jakieś 2 lata temu, (krótko bo tylko jakieś 3 miesiące) i skilowałem górnika (niepamietam na jakim etapie skończyłem ale napewno retriverem już latałem). Teraz postanowiłem wrócić. Z założenia chciałbym dokończyć skilowanie górnika tak do Hulka, a potem zacząć bawić się inną profesją (na początek misje, a po jakimś czasie Coven, już kiedyś tam byłem, chyba że wcześniej była inna nazwa ) bo kopanie do bardzo pasjonujących nienależy. Traktowałbym kopanie jako coś dodatkowego, gdzie można zarobić na plexa czy na coś innego. I teraz co mi radzicie czy wrócić na tamtą postać i dokończyć górnika, learningi (z tego co pamiętam całkiem nieźle już podciagnięte), remap statów i skilować się w kierunku misji i pvp, czy może rozpocząć nową postacią na trialu i nią kierować w strone misji i pvp (a starą zostawić). Osobiście bardziej by mi chyba odpowiadało wrócenie do tamtej postaci, ale może źle na to patrze.
--- Koniec cytatu ---
Reaktywowałbym stare konto - poza lernami (nuuuda jak nie masz innej postaci do zabicia czasu) masz tam też juz kilka innych skili podbitych dzieki staremu systemowi tworzenia postaci
--- Cytuj ---2. Gram teraz na trialu, mam już pare skili przydatnych rozwiniętych, czy jest jakiś sposób żeby skopiować skile na druga postać na inne konto (nie same skile, ale nazwy i kolejność może żebym niemósiał co chwile zerkać na eve moon i patrzeć, o teraz ten skil, a jak mi się ten skończy to taki, a później następny, taka robota głópiego).
--- Koniec cytatu ---
NIe jestem pewie czy zrozumiałem poprawnie - ale jesli tak to nie, kolejkowac skile mzesz tylko tak ze ostatni z nich musi zacząć się w ciągu 24h od ustawienia kolejki (ale moze być to jakiś długi), opcja na uniknięcie evemon jest też export planu do txt i wklejenie go sobie w notatnik :P ;)
--- Cytuj ---3. Czy da się kopać afk (np. wsiadam jakiegoś industriala lub jakiś inny statek i zostawiam go na noc lub kilka godzin na pasku, trzeba będzie zadbać tylko o odpowiedniej wielkości skałki i żeby cargo się za szybko nieprzepełniło). Jaki statek do tego polecacie i ile można wyciągnoć tak plus minus z czegoś takiego.
--- Koniec cytatu ---
Kopać afk można
jak boisz się ratów to systemy 0.8+ kazdy statek z odpowiednim cargo
do takeigo kopania najlepsze są dwie maszyny:
-hulk (ale na nim afk wyaga raz na jakieś 20 minut opróznienia cargo)
- dred którym pokopiesz nawet w null ;)
--- Cytuj ---4. Research & Developement: po jakim czasie (czas na skile) i jakim wkładzie finansowym możemy spodziewać się jakiejś w miarę niezłej kaski (za niezłą kaskę uważam, przynajmniej na razie od 50kk do 100kk isk na miesiąc) z tego typu profesji.
--- Koniec cytatu ---
Z pół roku - rok na skile, do tego infrastruktura (raczej własna w labach na posie bo te npc stacjach ciężko wolne zastać) do tego przydają się stabilne cenowo dostawy materiałów do inventów, albo nawet do składania t2 modów / shipów
devilsbirth:
--- Cytat: R@F w Grudnia 29, 2009, 14:29:43 ---Osobiście bardziej by mi chyba odpowiadało wrócenie do tamtej postaci, ale może źle na to patrze.
--- Koniec cytatu ---
To tak właśnie zrób, a jak chcesz. Możesz tamtą starą postać zrobić jako chara zarobkowego, a nową tylko i wyłącznie pod pvp, jeśli tylko będzie cię stać utrzymać dwa konta.
--- Cytat: R@F w Grudnia 29, 2009, 14:29:43 ---2. czy jest jakiś sposób żeby skopiować skile na druga postać na inne konto
--- Koniec cytatu ---
Nic nie możesz skopiować, ani skilli, ani kolejki, a jak nie chcesz zerkać do Eve Mona (EVE mOn a nie mOOn) to sobie liste wklej do notatnika ingame :)
--- Cytat: R@F w Grudnia 29, 2009, 14:29:43 ---3. Czy da się kopać afk
--- Koniec cytatu ---
Napewno nie industrialem, chyba że interesują cię zarobki w okolicy 500k na godzinę :) Hulk ma sporą ładownię, ale też nie da się go zostawić na dłuższy czas bez nadzoru bo ja zapełni i będzie wisiał bezczynnie.
vigo70:
PrzePanstwa :)
a ja mam pytanie o missile
co trzeba zrobic by zwiekszyc zasieg rakietek, jakie skille/fit odpowiada za dps
a.. i czy jest jakis poradnik/stronka z opisem wszystkich rakietek (zasieg/dps/jakie obrazenia zadaje) ??
Wilk:
Chyba najlepszym poradnikiem do zasięgu i ilości dps'u jest EFT (http://www.eveonline.com/iNgameboard.asp?a=topic&threadID=548883)
Nie wyobrażam sobie wypisania dps'u, bo to przecież zależy od dmg rakiety modyfikowanego przez skille, implanty, bonusy i moduły statku oraz rate of fire również modyfikowane przez te czynniki. Dlatego polecam EFT - tam możesz ustawić statek, moduły etc i wybrać amunicję.
Co do zasięgu i dps'u
- skille (dps): dedykowany skill do danego rodzaju wyrzutni (np Cruise Missiles) i jego specjalizacja; Rapid Launch (rof); Warhead Upgrades (dmg);Missile Launcher Operation (bazowy skill do missili, daje rof)
- skille (zasięg): Missile Bombardment;
- moduły (dps): Ballistic Control Systems
itp.
przeglądnij sobie http://wiki.eveonline.com/wiki/Item_Database przeglądnij rigi i implanty. Tu też masz wypisany każdy rodzaj amunicji z bazowym dmg i zasięgiem.
Goomich:
http://wiki.eveonline.com/wiki/Missiles
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej