Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Khobba:
dodam jeszcze, że większą część czerwca 2007 spędziłem w Aeschee i okolicznych systemach robiąc misję dla Federal Intelligence Office. Moja postać powstała pod koniec maja tamtego roku - nie są więc te lowseki takie straszne dla nowych graczy :)
SokoleOko:
--- Cytat: silvia w Sierpnia 17, 2009, 11:29:24 ---Nie sluchaj sie.
Misje L1 i L2 w low robi sie bardzo latwo, a zarabia sie na nich dwa razy wiecej jak na tych w imperium.
Jedyne co to nieprzeginaj te statkiem i uwazaj na systemach highsec->lowsec. w tych mozna piwatow od siedmiu bolesci spotkac.
--- Koniec cytatu ---
Bzdury Waćpan pleciesz
Z czasów, gdy jako instruktor w UA miałem dostęp do statystyk korpowych, pamiętam jak młodzi kadeci masowo wtapiali cruisery na misjach L2 w hisecu. Skoro NPC są wyzwaniem dla młodych graczy, to walka z nimi w lowsecu - będzie jeszcze większym. Dodatkowo strata cruisera czy BC-ka jest dużym bólem dla takiej postaci, podczas gdy misjonarz z półrocznym stażem zwykle machnie ręką na wtopę money makera za pół dużej bańki.
Młodzi gracze nie umieją się zachować w low, nie wiedzą na co patrzeć (combat probe'y na skanerze kierunkowym), marne skille z działu Navigation powodują, że nawet frytką jest im ciężko przebić się przez kampę, podczas gdy bardziej doświadczeni gracze radzą sobie bez problemu w identycznej sytuacji cruiserem na pasywnym armor tanku (to obserwuję z autopsji na szkoleniach UA). Ba, młodzi regularnie tracą pody w lowsecu, a muszą przecież mieć implanty, żeby sensownie skillować.
Poza tym kasę z misji nie robi się z nagród agentów czy LP, a na bounty, loocie i salvage'u. Te trzy czynniki są takie same w hi i low, więc nie ma sensu robić misji w low, gdzie narażamy się na utratę statku.
Doom:
Nie są. Loot jest lepszy w low (częściej sie dropią meta 3 i 4 itemy), ale na nisko lewelowych misjach jest to i tak prawie niezauważalne, a wobec ryzyka wtopy z rąk graczy nie uzasadnia podjęcia ryzyka
Goomich:
--- Cytat: SokoleOko w Sierpnia 17, 2009, 12:43:28 ---Bzdury Waćpan pleciesz
Ba, młodzi regularnie tracą pody w lowsecu, a muszą przecież mieć implanty, żeby sensownie skillować.
--- Koniec cytatu ---
Akurat pody tracą również wydawałoby się, że bardziej doświadczeni. :P
http://kb.c0ven.pl/?a=kill_related&kll_id=55432
Kombat:
Pytanko: Skąd najtaniej wziąc skilla 'Nanite Control' gadałem z paroma ludkami ale nikt nie jest pewien na 100% jedni mówią że sprzedają go npce w npc 0.0 inni że dropuje z misji dla agentów pirackich jeszcze inni że z plexów.
Więc jak to jest naprawde?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej