Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Inne
Khobba:
Moim skromnym zdaniem granie bez korpa w eve ma niewiele sensu. Wprawdzie przed gankowaniem łatwo się obronić(a raczej uniknąć), misje soluje się z łatwością przyprawiającą o mdłości, gdy tych misji zrobisz więcej niż 15, solo misjonarze w hisecu latają statkami z fitami, na które ja, biedny pirat, zbierałbym latami w tempie w jakim tracę zarobione iski, ale są o wiele ciekawsze gry single player :) Choć trudno to wytłumaczyć w poście na forum, przyłącz się do jakiejś korporacji, która odpowiada Ci profilem, a wcześniej koniecznie zrób szkolenia w Unseen i zobaczysz jaka jest różnica gdy grasz razem z innymi.
TTesla:
--- Cytuj ---Czy granie bez korporacji, jako "wolny strzelec", ma w ogóle jakiś sens?
--- Koniec cytatu ---
Nie zależnie od tego, co chcesz robić w eve. Wszystkie misje w hi secu można spokojnie solować będąc w npc corpie, produkcja, inwencja czy handel - również nie ma przeciw wskazań abyś robił to z poziomu npc corpa. Ma to nawet jedną duża zaletę - npc corp nie może być celem wojen. Natomiast błędnym jest myślenie, jakoby będąc w npc corpie oznacza granie solo. W każdej chwili możesz tworzyć kanały publiczne i zapraszać nań osoby z którymi się zaprzyjaźniłeś, możesz ustawiać personalne standy do osób Tobie przyjaznych i razem latać - po prostu jest to trudniejsze i wymaga lepszego PR ^^
To przed czym chcę Ciebie ostrzec, to masa korporacji polująca na nubki, z jakimś szalonym podatkiem i nic nieoferujące w zamian.
Tak jak Khobba, polecam Unseen Academy - przyjazne nubkom środowisko polskich pilotów, którzy nie boją się najprostszych pytań.
Pamiętaj, z każdej korporacji możesz wyjść. Są jednak korporacje które pozostawiają przyklejoną plakietkę na długie lata (zarówno w pozytywnym jak i negatywnym znaczeniu)
Eleeist:
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi.
Czytając rekrutacje do różnych korporacji natknąłem się na coś takiego jak "0.0". Przypuszczam, że jest to jakiś region w grze. Mam rację? Jeżeli tak, to czym się on wyróżnia/charakteryzuje?
Ellaine:
Swiat w Eve dzieli się na highsec, lowsec i 0.0.
W 0.0 jest prawdziwe Eve, w lowsecu jest prawie prawdziwe Eve dla tych którzy chcą pomordować bardziej na luzie a w highsecu kupuje się statki.
Yogos:
--- Cytat: Eleeist w Lipca 13, 2009, 22:21:04 ---Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi.
Czytając rekrutacje do różnych korporacji natknąłem się na coś takiego jak "0.0". Przypuszczam, że jest to jakiś region w grze. Mam rację? Jeżeli tak, to czym się on wyróżnia/charakteryzuje?
--- Koniec cytatu ---
Jak Albi pisał są 3 główne typy regionów w grze + wormhole space
hi sec - tam gdzie gliniarze zabijają wszystko co cie zaatakuje bez powodu (co nie znaczy że zdążą go zabić zanim ten ktoś nie zabije ciebie). Tu zaczynasz. Wszystkie stacje to stacje NPC do których możesz zadokować. Nie można tutaj anchorować lub stawiać "baniek" a także posów produkcyjnych(minig/rafinacja raw minerals). Nie da się tu wskoczyć lub wybudować capitala.
low sec - Tutaj nie ma policji(Concord) i jak cie ktoś zaatakuje to bronią cię tylko 2 sentry guny na bramach i pod stacjami. Ogólnie są one bardzo słabe więc piraci strzelający do statków je olewają i nie stanowią one większego problemu dla kogoś kto jest gotowy na ich ostrzał. Poza bramami i stacjami nie ma żadnej ochrony. Wszystkie stacje są NPC i możesz na nich zadokować. nie można tu stawiać lub anchorować "baniek" Posy kopiące/rafinującem można stawiać od 0.3 w dół bodajrze. Można otworzyć cyno i skoczyć capitalem do systemu ale nie da się np. odpalić Doomsday Device z tytana.Można budować tutaj capitale(cariery/drednoughty) ale nie da się robić supercapitali(Mothership/Tytan)
0.0 - dzieli się na 2 typy regionów - npc i conquareble. NPC 0.0 to takie gdzie stacje są NPC i możesz zadokować. Nie da się tutaj zbudować supercapitala.
Conquerable to takie w których to gracze stawiają posy claimujące przestrzeń i oni kontrolują stacje. Wtedy u góry pisze zamiast np. Amarr Empire - "taki a taki sojusz graczy" jak nie masz standingów nie zadokujesz. W 0.0 można stosować i używać wszystkie statki i bronie w EVE. Wolna amerykanka w której to gracze rządzą.
edit.
A no i w 0.0 są najlepsze rudy do kopania i najbardziej zyskowne NPCe na paskach czy plexach. W hi sec są najmniej zyskowne (może poza misjami lvl4) a low sec jest pośrodku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej