Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - PvE czyli problemy z npcami

<< < (13/30) > >>

SokoleOko:
Na Ravena z fitem T2 zarobisz na 5 misjach L4.

Gabriel:

--- Cytat: SokoleOko w Lutego 12, 2010, 18:00:44 ---Na Ravena z fitem T2 zarobisz na 5 misjach L4.

--- Koniec cytatu ---

O.o ?

za lvl3 dostaje kilka baniek ( liczac bounty)
to ile sie dostaje za lvl 4 ? kilkadziesiat od misji? ( zeby na BSa uzbierac w kilka misji)

anyway i tak kilka pierwszych lvl 4 musze utluc BCkiem zeby zarobic, wiec i tak sobie zrobie HV Mis Specc i tak

Porzeczka:
Salvage <- na tym zarabia sie calkiem sporo na misjach :)

Gabriel:
salvage mam narazie na 3 i latam z jednym salvagerem na pokladzie ( slot Drake w ktorego wyrzutnia nie siada) , dla zaoszczedzenia czasu salvaguje tylko Cruzy NPCow

NeX:
  Drake jest na tyle przegiętym statiem, że byle BS nawet na top skilach nie będzie od niego lepszy. Po zrobieniu skila i fitu masz na Drake 400 dps kinetic z broni medium (czyli zapewniającej niemal 100% wejście dpsa w BSy i niewiele słabiej w BC, cruzy; wystarczająco we freje) do tego jeden z najlepszych tankerów w grze. Jedyna wada to ogólna powolność bez AB na który nie ma miejsca i capacitora.

Zaletą BSów jest ich większy zasięg (tylko na grzyba więcej niż 70km na misji), bo pozornie większy DPS (o ile w ogóle masz na BSie więcej niż 400) jest trudny do utrzymania na ruchomym celu, który nie jest co najmniej BSem, a i wtedy nie ma mowy o 100% wejściu. Najlepsze na npce są rakiety, ale npece jako jedyne potrafią skutecznie używać defenderów obniżając nasz dps z cruise, czy torped. Wadą BS jest słaba skuteczność na małe cele, których na misjach jest sporo. Dlatego drony są obowiązkowe jeśli nie chcesz wisieć i umierać zwebowany i zeskramblowany w BSie na głupiej misji.

Zrób Drake na top, a zawsze będziesz miał w garażu koło ratunkowe, które wyciągnie Cię z kłopotów gdy coś innego poślesz do piachu. Wyskilowania tego statku nikt jeszcze nie żałował. Za 26mil ISK możesz nim zrobić wszystko, to co inni robią w kadłubkach za 150 milionów, że o tych za miliard nie wspomnę. Czasem ktoś twierdzi, ze Sanshe, to za wolno się robi, ale jak patrzę na kolegę w BS 5, lazors 5, armor 5, który uskutecznia płacze, że go Sansha tracking disruptorem spowalnia tak, że nie może misji skończyć, Guristasy ECMem, Bloody vampirami wykańczają i musi uciekać, a Angele posyłają po nowego BSa, to nie wiem śmiać się czy płakać. Cały czas oszukuję go, że będzie lepiej ale profilaktycznie kupiłem koparkę na pocieszenie po kolejnym wtopionym Apocu :)

Ze wszystkich statków T1 najskuteczniej misje robiłem w Abaddonie (BS) i Drake (BC). Idealnie się uzupełniają, a Raven to słaby ciul :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej