Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (57/67) > >>

Doom:
Amarski sprzęt jest "niepolecany" dlatego że ma jeden typ damage który mozna conajwyzej wzbogacic o drony. To jest minus. Plus jest taki że jeśli żyjesz w okolicach gdzie raty są mientkie ne mieszankę em/therm to amarski sprzęt naprawdę trudno przebić jeśli chodzi o tempo odstrzalu ratów.
Jesli masz zamiar pracować dla agentów którzy dają misje przeciwko sansha (ale ta normalna z bounty nie incursyjna) / blood raiders tudzież na terenie gdzie te raty występują (wtedy głównie strzelasz przeciwko nim) to amarczyk nie  bedzie wcale gorszy od konkurencji, a na początku wręcz lepszy. Wspomniene wcześniej trzy caldaryjskie jednostki czyli drake, nighthawk (po pojawieniu się tengu raczej rzadko spotykany) i tengu maja kopa w to co jest podatne na kinetykę czyyli np gueristy i serpentisy. Z dzikusowych statkówjakoś tak srednio mi sie nimi latalo i uważam że są zdecydowanie lepsze pod pvp, ewentualnie jako damage support dla chara który skupia na sobie smoczy gniew...

Tak jak Herezja pisał, kiedy dojdziesz do BS calkiem nieźle zacznie Ci się grać - ale dojziesz nie równa sie zrobisz bs na 1, w trakcie drogi do bs nalezy zrobić skile poboczne (co dotyczy w zasadzie każdego statku). Polecam Ci gedonka navy - łobuz ma fajny drone bay co wydatnie poprawia mu siłę ognia (sam też potęrznie smarzy), lub apoka który ma fajne zasięgi prowadzenia ognia.  Wersje t1 wymienionych również są dobre. Młodej postaci zdecydowanie odradzam Abadona - to jest statek do którego potrzeba juz duuużo skili aby zrekompensować sobie problemy z jego używaniem

Shaggyy28:
MOze ktos wyjasnic w jakim celu uzywa sie BC skoro mozna odrazu miec BS (ten sam poziom skilli mniej wiecej).

Myslalem ze moze chodzi o to aby moc "dziobac" statki medium i jednoczesnie BSy ale ... Na przykladzie Amarr-ow.

Oracle uzywa Large broni a BS Apo tez Large. Co prawda na moje "oko" Oracle chyba ma lepsze bonusy niz Apo - acz nie wiem czy to az tak "wazaca" sprawa.

W cenie roznica tez niewielka (z moich szybkich obserwacji na markecie ok 20m). Wiec jaki sens bawic sie w BC ??

Zsur1aM:

--- Cytat: Herezja w Marca 22, 2012, 20:08:14 ---W PVP caldari prawie nie występuje może poza dużymi skupiskami drak-ów lub falconami.

--- Koniec cytatu ---

Co to za herezje opowiadasz  ;D
Tengu jest obecnie najbardziej przegietym statkiem do pvp, drake do flot i do solo daje rade, rokh, ferox i caldaryjskie frytki, tym wszystkim sie lata, a do tego doszla jeszcze naga. Jedyne na co mozna narzekac to caldaryjskie HAC'e, ktorych juz od jakiegos czasu sie nie widuje.

edit:
Pozostale BC uzywaja medium ganow i generalnie wymagaja mniej skilli by efektywnie nimi latac niz BS, roznica miedzy apociem a oracle jest taka ze na apocu spokojnie sobie potankujesz, a oracle jest papierowe i nie przetrwa dluzszego/ciezszego ostrzalu.

[VIDE] Herezja:
Fakt Tengu na pvp się całkiem nieźle sprawdza. Nagą nie latam więc nie wiem ale już rokh czy ferox dla mnie nadal to martwe statki. Co do fryt się nie wypowiem bo na nie nie mam skili.

GlassCutter:

--- Cytat: Herezja w Marca 23, 2012, 11:35:59 ---Nagą nie latam więc nie wiem ale już rokh czy ferox dla mnie nadal to martwe statki.

--- Koniec cytatu ---
Litości

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej