Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (56/67) > >>

Doom:
Tyle to ja wiem :P

Shaggyy28:
Co do resow to chodzi mi iz np. w przypadku cruza mamy armor 50% resa EM.
Mamy skill na lvl V czyli +25% do resow.  A wiec czy suma resow bedzie
a) 50% + 25% = 75%
b) 25% z 50% = ok. 62,5%

która pcja tu pasuje ??

Doom:
Wszelkie bonusy do resów to procent od procentu który nie jest pokryty przez bazowy resist.
Np masz 0 na EM zakłądasz hardener 50% i masz em na 50%, ale kiedy masz EM na 30% to załozny hardener doda Ci tylko resa do poziomu 65% bo 50% z 70% to 35%.
Skile działają tu tak samo jak hardenery, z tą różnicą że skill jest doliczany do resów statku i dopiero wtedy dodawane są resy za moduły i rigi oraz stack nerf na nich

Shaggyy28:
Tak czytam sobie o statkach (glownie pod PvE).

Mowa glownie jest o NIgthawk, Drake, Hurrican, Tengu. Nie widze aby cos bylo pisane o statkach Amarr -ow.
Chodzi mi glownie misje, explor irp. czasem PvP. Czy to tylko moje wrazenie czy statki Amarr sa jakby zepchniete na "boczny" tor.

Moze ktos tu napisac o jakims statku Amarr ktory jest w czyms naprawde dobry w porownaniu z "Elita" ??

Chodzi mi czy warto skillowac Amarr czy odrazu przesiac sie na Caldari czy Gallante

[VIDE] Herezja:
W PVP caldari prawie nie występuje może poza dużymi skupiskami drak-ów lub falconami.
Co do przydatności amarów do pvp czy też pve ... zaczynałem grać amarami i nie żałuje bo po prostu ich duże statki są bardzo dobre do walk z npc-ami (przez duże mam na myśli bs-y).
BS-y caldari (tech 1 nie frakcja) są po prostu słabsze od amarskich a nimi właśnie głównie robi się misje lev 4 (czyli te które przynoszą jaki taki dochód).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej