Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - statki

<< < (38/67) > >>

NeX:
Armgeddon jest trudny dla młodych nie tylko ze względu na ciasny fitting, ale także lekki tank. To szybki BS, a nie popularna cegła. Ciężko go utrzymać na misji L4 bez solidnych skili i oblatania. Za to na paskowe RATy jest doskonały.

Apocalyse to były średniak, aktualnie snipujący w najlepsze z dobrym tankiem i stabilnym capacitorem bez żadnego wysiłku ze strony gracza, ale zwyczajnie go nie lubię od czasów jak pierwszy raz na nędznych skilach męczyłem Enemies Abound jakieś 4 lata temu. Tankował, owszem, ale Darkan za groma nie mogłem zestrzelić. Ma u mnie krechę :D

Abaddon, to jednak prawdziwy kocurek - tłusty, leniwy i wredny. Taki niemal stacjonarny sentry gun. Równoczesne bonusy do resów i damage dzięki czemu można dziwaczyć cuda i wianki na low slotach zależnie od fantazji i potrzeb. Ma solidne pierdnięcie. Skilowany po Amarsku cap trzyma dwa lary, 8 megapulsów i AB. 50 km Scorch wystarcza przy 480 (gołego bez HSów) dpsa i 270 m/s AB. Poza LARami tankuje na dwa hardenery. Po prawidłowym ustawieniu hardów pod misje ma około 800 defa. Jedynie Bloodów tankuje na jednym LAR do czasu odstrzelenia vampirów, ale 450 defa na Blood wystarcza, a cap pozostaje nie do ugryzienia nawet po nałożeniu heavy przez "Harbingera". Power Relaye w low robią co powinny.

Przestałem latać Abaddonem tylko dlatego, ze są mobilniejsze statki medium typu Nightawk, Tengu, a i tak lepiej mieć 400 dps z medium przy 70km niż choćby i 500 z large gunów na 50km. Jedynie Armageddon zawsze kusi ogólnym 900 dpsa z dronami.

Doom:
I tak wolę Nightmare :D (tak wiem że to raczej nie dla młodych charów ;) ) + Nighthawka (Nightmar mieli wsio co jest miękkie na em / therm, Nighthawk reszte )

Templar Brave:
Nighthawk ma świetny tank, ale dmg już nie tak solidny, chociaż na misje starcza. Powtórzę, co już kiedyś mówiłem - Typhoon na wszystkim t2  :D

Doom:
Mój Hawk ładuje ratom dupska ponad 600 dps, jak dla mnie jest to dość dalej już niebezpiecznie obniżyłbym tank

Templar Brave:
 :2funny:
No tak, ale jak na Twój portfel to jest do tego chyba jeszcze lepszy ship - Tengu (nie wiem, nie jestem Caldarem), bo tank ma równie dobry (albo lepszy), a dps około 1000, jeśli dobrze pamiętam?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej