Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Górnictwo
Ellaine:
Dominix jest dobry do kopania w ciężkich warunkach (0.0, wormhole*) bo razem z laserami potrafi utrzymać mocnego tanka i 450 DPS z dron.
Ktoś kto koncentruje się na kopaniu i wyłącznie na kopaniu powinien po tymczasowym caldari cruiser 4 (ew battleship 2-3 i Rokh) iść prosto w barki, bo tylko barko go tak naprawdę interesują.
*) Dlaczego ktoś miałby kopać dominixem w wormholach? Bo leży Crokite odłogiem a czasem nie ma nic ciekawszego do zebrania.
Dormio:
--- Cytat: Sędziwój w Kwietnia 07, 2009, 17:08:24 ---Dormio może zaznacz jedną ważną rzecz, mówisz o kopaniu jako dodatku do np. pvp, bo jeśli ktoś chce naprawdę kopać to opłaca mu się wiele rzeczy, a powiedz poco Ci dodatkowy cap, jeśli ten co masz (na tych skillach co masz) jest wystarczający do kopania?
--- Koniec cytatu ---
O, a to akurat ciekawe, bo o PVP nic nie napisałem, ale Ty wiesz przecież lepiej o czym mówię, nie ?
--- Cytat: Sędziwój ---(...) ale jak ktoś szuka jednych z najlepszych statków do kopania, to nie ma sensu aby interesował się czymś co jest pośrednim rozwiązaniem, o którym ciągle piszesz.
--- Koniec cytatu ---
Pośrednim rozwiązaniem jest właśnie cruz, jeśli ktoś szuka najlepszych statków do kopania, to nie ma się nad czym rozwodzić - mackinaw i hulk.
--- Cytat: Sędziwój w Kwietnia 07, 2009, 17:08:24 ---Ja osobiście nie mam jeszcze nawet krążków, a mam barki, bo tak chciałem, może to nie jest najlepsza droga, ale ja jej nikomu nie wciskam.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie wygląda tak jakbyś wszystkim wciskał Ospreya i skoro sam z niego nie korzystasz to zastanawiam się dlaczego. Nvm.
Każdy wybierze co mu się tam podoba, a ja osobiście uważam, że nie należy się skupiać na tym za bardzo i przywiązywać do statków dedykowanych, zwłaszcza jeśli kopanie jest potrzebne tylko do zrobienia misji.
Rabbitofdoom:
Wyliczenia z poradnika Halady opieraja sie zazwyczaj na pewnych obliczeniach i zalorzeniach teoretycznych.
Ninja mining jest znacznie mniej wydajny niz kopanie do puszki jesli ktos nie ma conajmniej covetora. Druga sprawa sa puste przebiegi strip minerow na roidach w hisecu.
Dlugofalowo battleship z minerami t2 przebija retrivera i to znacznie w rzeczywistym wydobyciu w takich warunkach.
Jesli ktos robi mining alta to robienie bsa mija sie z celem ale dla maina te punkty w 8 na 9 przypadkow zwracaja sie dwu krotnie lub trzykrotnie.
Poswiecanie trzech tygodni tylko dla kilku procent z ospreya mija sie kompletnie z celem. W tym czasie mozna zrobic bardziej przydatne rzeczy chociazby astrogeologie.
Zamontowanie czegokolwiek nawet glupiego skanera asteroidow na med slocie retrivera wymaga naprawde solidnych skili w konfiguracji z MLU. O shield bosterze nie wspominajac.
Co do dron kopiacych na barkach to chcialbym zobaczyc jak poczatkujaca postac tankuje raty na pasku retriverem. Bez dron bojowych kazdy respawn ratow konczy sie wycieczka na stacje po statek bojowy.
Goomich:
--- Cytat: Frug w Kwietnia 07, 2009, 14:53:53 ---Co do Halady to przewodnik jest też tutaj w wersji online
http://www.eve-guides.com/mining/index.php
--- Koniec cytatu ---
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1020825
Dormio:
Thnx Mona... zatrzymałem się gdzieś tak na wersji 2.1 czy 2.2
Sprawdziłeś może czy poza sekcją Orci coś nowego doszło (nie licząc oprawy graficznej) ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej