Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Górnictwo

<< < (6/15) > >>

Frugos:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Kwietnia 06, 2009, 08:57:54 ---
Jesli dobrze pamietam to rozklad jest taki:
Cruzy z bonusem do kopania
pierwsza barka
niektore bc
druga barka
Battleshipy na 8 wiezyczek
Covetor
Hulk

--- Koniec cytatu ---

Z tego co pamiętam to pierwsza barka kopie gorzej od wyskillowanego cruisera, więc warto się pomęczyć w cruiserze troche dłużej i wskoczyć od razu w drugą barkę.

Ellaine:

--- Cytat: Frug w Kwietnia 06, 2009, 08:39:52 ---Z cruiserów do kopania podobno najlepszy jest Osprey (Caldari), potem długo długo nic, potem chyba Scythe (Minmatar).
--- Koniec cytatu ---
Osprey i Scythe są prawie równorzędne, Ospreya trochę łatwiej fitować.
Jest też Arbitrator - którego bonus do mining dron można sobie wsadzić bo ma tylko 2 turrety, oraz Vexor. Vexor z mining dronami T2 i rigami do mining dron kopie bardzo dobrze.

Rabbitofdoom:

--- Cytat: Frug w Kwietnia 06, 2009, 09:01:56 ---Z tego co pamiętam to pierwsza barka kopie gorzej od wyskillowanego cruisera, więc warto się pomęczyć w cruiserze troche dłużej i wskoczyć od razu w drugą barkę.

--- Koniec cytatu ---

Jesli ktos moze latac battleshipem i moze sobie pozwolic na kopanie do puszki to obie barki sa smieszne. Druga barka ma to do siebie ze przy ficie z mining laser upgrades wydobywa wiecej niz ma pojemnosci ladowni. Przy cargo expanderach II i tak nie miesci 2xcykli strip minerow. Nie wiem jak przy zalorzeniu rigow do powiekszania ladowni bo szkoda mi pakowac na statek przejsciowy cos co kosztuje sporo wiecej niz ten statek jest wart. Jedyna przewage jaka maja pierwsze dwie barki to mozliwosc uprawiania ninja miningu i wiekszy zasieg kopanie dzieki strip minerom.

Frugos:
To że BS kopie lepiej niż pierwsze 2 barki to prawda. Tylko wątpie żeby vigo latał BS'ami.

Co do pojemności cargo drugiej barki: strip minery mają 3 minuty na cykl. Więc można włączyć jeden, odczekać minutę i odpalić drugi. Jak pierwszy miner wywali rude do cargo to przełożyć do puszki, poczekać na drugi i zrobić to samo.

Zalety: ruda kopana bez strat  :)
Wady: trzeba pilnować koparki, co jest niezmiernie fascynujące  :D

Doom:

--- Cytuj ---Wady: trzeba pilnować koparki, co jest niezmiernie fascynujące
--- Koniec cytatu ---
W przypadku kopania bs podobnie to wygląda, tyle ze mi z braku cierpliwości do skilowania górnictwa wchodzą raptem 3 t1 upgrade więc mam trochę miejsca na cargo extander co daje mi pojemność na pełen cykl minerów i trochę ładowni zostaje :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej