Eve Online > NoobGarten

broń elektroniczna zagłuszanie

<< < (2/16) > >>

Goomich:
Działanie ECMów by Mona X.

ECMy zakładasz na Blackbirda, Falcona, Rooka, albo Scorpiona. Odpalasz je kolorami: czerwona na statki z czerwonym tłem, czyli Matarów, żółte na Amarrów, zielone na Galarente, a niebieskie na Caldari (Caldari mają dwa tła, niebieskie i jakieś takie kremowe). Multispectrali nie używaj. Jeżeli przeciwnik jest w zasięgu ECMa, to ma 50% szansy (zadziała, albo nie zadziała) na to, że straci locka i przez 20 sekund nie będzie mógł nic innego namierzyć.

Bądź zawsze w allignie, bo zawsze będzie primary.

Pol Kent:

--- Cytat: Mona X w Października 10, 2008, 10:57:29 ---ECMy zakładasz na Blackbirda, Falcona, Rooka, albo Scorpiona.
--- Koniec cytatu ---

A Kitsune ?   :P

myst1q:
tak przy okazji topica spytam
powiedzmy, ze mam dwa jammery do przeciwko gallente [magnetronic], kazdy o sile 3.
sila sensora statku to np. 16.
to mam 100*6/16 szansy, ze go zjammuje, czy jammery sie nie sumuja?

dlaczego nie uzywac multispectrala. jesli mam cztery wolne med slot [np. blackbird po wsadzeniu mwd i disrupta (support z mislami na high przeciwko dronom], to 4x2 daje 8. jesli wsadze po jednym dla kazdej rasy, to wyjdzie 3+3x1=6 czyli multispectrale w przypadku sumowania beda mialy wieksza sile, a jesli nawet sie nie beda sumowaly, to kazdy z nich, bedzie mial 2*100/16=12.5% szansy. a jesli mialbym rasowe, to 3*100/16=18.75% szansy z rasowego i 1*100/16=6.25% szansy z reszty.

wiec jak to dziala? XD

Dormio:

--- Cytat: myst1q w Października 10, 2008, 11:22:09 ---tak przy okazji topica spytam
powiedzmy, ze mam dwa jammery do przeciwko gallente [magnetronic], kazdy o sile 3.
sila sensora statku to np. 16.
to mam 100*6/16 szansy, ze go zjammuje, czy jammery sie nie sumuja?

dlaczego nie uzywac multispectrala. jesli mam cztery wolne med slot [np. blackbird po wsadzeniu mwd i disrupta (support z mislami na high przeciwko dronom], to 4x2 daje 8. jesli wsadze po jednym dla kazdej rasy, to wyjdzie 3+3x1=6 czyli multispectrale w przypadku sumowania beda mialy wieksza sile, a jesli nawet sie nie beda sumowaly, to kazdy z nich, bedzie mial 2*100/16=12.5% szansy. a jesli mialbym rasowe, to 3*100/16=18.75% szansy z rasowego i 1*100/16=6.25% szansy z reszty.

wiec jak to dziala? XD

--- Koniec cytatu ---
Jammery (ECM) działają na zasadzie prawdopodobieństwa i dla każdego liczone jest osobno. Czy  zatem będzie lepiej użyć więcej ?
No cóż na zdrowy chłopski rozum (który w większości i tak nie działa, bo jest przymroczony wypitym piwskiem), to jak kupisz 2 losy na loterii, to masz większą szansę wygrania. O ile większą, to już się nie podejmuję policzyć, ale na pewno nie jest to 2x jak w Twoim przykładzie.

Dlaczego nie multispectrale ? Choćby dlatego, że każdy z nich z osobna ma mniejszą wartość niż pojedynczy rasowy, a z biegiem czasu przekonasz się, że nie wszystkie statki przeciwnika stanowią podobny poziom zagrożenia i nie każdego warto jamować.
Od takiego poziomu doświadczenia już tylko niewielki krok do wiedzy jakie 2 jammery i czy warto je wsadzić na pozostałe 2 sloty (chociaż do PVP to niekoniecznie pod ECMy te "wolne" sloty powinieneś wykorzystywać).

Goomich:

--- Cytat: Pol Kent w Października 10, 2008, 11:09:35 ---A Kitsune ?   :P

--- Koniec cytatu ---

Rajt i Kitsune.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej