Eve Online > NoobGarten

broń elektroniczna zagłuszanie

(1/16) > >>

obelixus:
Ostatnio zacząłem interesować się zagłuszaniem radarów przeciwnika. Jestem noobem w tej dziedzinie wienc kierowałem się intuicją.

Wybrałem w evemoon:
\Electronic Warfare\Electronic Counter Measures\Radar Jammers

Czytam:
Disrupts enemy targeting by generating a field of random sensor noise. Works especially well against Radar systems.
Czyli:
Zakłuca wrogie namierzanie poprzez generowanie losowego szumu (mniej więcej). Działą najskuteczniej przeciwko systemom radarowym.

Wyskilowałem  Electronic Warfare na 4 LVL i założyłem ECM - White Noise Generator II

No i tu pojawia się mój problem lub rozczarowanie bo często mi sie w EVE zdarza tak, że skiluje coś po to aby to działało tak jak mi się wydaje a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

Włączam omawiane urządzenie na NPCu i nic .... NPC dostaje agro na mnie i atakuje.
Czasem po jakiś kilku minutach 2-3. Uruchamia się no i w tedy alleluja NPC mnie traci na jakiś czas.

To jak to działa ?
Od czego to zależy ?
Jak się tym posługiwać ?

Korzystając z okazji postu chciałbym zapytać o taki skill "Nanite operiation"
"Skill at operating nanites.  5% reduction in nanite consumption per level." Co daje ten skill ? Bo co tam pisze to rozumie ale nie bardzo rozumie jego zastosowania.

Pol Kent:

--- Cytat: Obelix w Października 10, 2008, 09:48:31 ---Wyskilowałem  Electronic Warfare na 4 LVL i założyłem ECM - White Noise Generator II

No i tu pojawia się mój problem lub rozczarowanie bo często mi sie w EVE zdarza tak, że skiluje coś po to aby to działało tak jak mi się wydaje a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

Włączam omawiane urządzenie na NPCu i nic .... NPC dostaje agro na mnie i atakuje.
Czasem po jakiś kilku minutach 2-3. Uruchamia się no i w tedy alleluja NPC mnie traci na jakiś czas.

--- Koniec cytatu ---

Najkrócej mówią ECM nie działają w zasadzie wcale (działają szczątkowo) na NPC właśnie. Po prostu NPC mają taki sprzęt że nie ma co do nich startować (CCP ich lubi)  ;) Tak samo jak nie można Wyssać NOSem, Neutem NPC do zera. Generalnie electronic warfare używa się ma żywych graczy a nie na NPCe.

horax:
A co do Nanite Op. to skill zmniejsza ilosc wymaganej nanite repair pasty, do naprawienia modulow po przegrzaniu (overheat)

obelixus:

--- Cytat: Pol Kent w Października 10, 2008, 09:54:04 ---Najkrócej mówią ECM nie działają w zasadzie wcale (działają szczątkowo) na NPC właśnie. Po prostu NPC mają taki sprzęt że nie ma co do nich startować (CCP ich lubi)  ;) Tak samo jak nie można Wyssać NOSem, Neutem NPC do zera. Generalnie electronic warfare używa się ma żywych graczy a nie na NPCe.

--- Koniec cytatu ---

No i wszystko jasne, dziękuje. Generalnie NPC były tylko formą testu. Docelowo ma to służyć przeciw graczom.

litestep:

--- Cytat: Pol Kent w Października 10, 2008, 09:54:04 ---Tak samo jak nie można Wyssać NOSem, Neutem NPC do zera.

--- Koniec cytatu ---
NPC można wyssać do zera, tylko że im to zupełnie nie przeszkadza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej