Tak od siebie dodam kilka istonych rzeczy o ktorych nie kazdy wie,a na 100% nie wiedza tego nowi.
Po straceniu poda trzeba zrobic na nowo upgarde sp dlatego,ze jesli pod nie bedzie miec zapasu sp a znow zostanie zniszczony gracz straci pewną ilosc sp,w hardcorowych znanych mi przypadkach to nawet strata 20+ dni skilowania.
Nigdy nie skakac jump clonem na ta samą stacje gdzie jest juz inny jc,skok taki sprawi ze impy z jednego klona zostana zniszczone co mile raczej nie bedzie
jesli sie nie myle problem ten mial zostac rozwiązany w ostanim paczu ale o ile pamietam znajomy zaraz po paczu skoczy i byl zonk...
Stand i jump clony
Mając misunowy stand do korpa npc nie mozemy tam zamiescic jump clona,natomiast mozna tam zostawic innego jc i pozniej wrocic co w sumie jest obejsciem tej glupoty.
JC w shipach
Istnieja shipy ktore moga przechowywac jump clony,wymagaja do tego clone vat bay (mobilna lodowka na ciała) serwis taki na statku moze wam zaoferowac skok na pilota rorqa super capsa czy tytka.
Zalety i sposoby wybrania nowego miejsca zamieszkania dla mian klona.
Main klona mozna postawic na dwa sposoby zwracam uwage na 2gi sposob ktory jest bardziej na ręke.
1.W kazdej stacji bez względu na wasz stand do korpa npc czy jest to - czy + ma to na celu pojawienie sie waszej postaci zaraz po spodowaniu w miejscu ktore jest wam najbardziej na ręke np,wasza baza gdzie macie juz shipy oraz fit,czy tez gdzie mozna zrobic szybkie zakupy.Przypominam jeszcze raz,pamietac o upg clona zaraz po spodowaniu.
2.Będąc osobiscie na stacji klikamy na klonownie i tam bawimy sie w opcjach medicala.
Posiadając biuro w innej częsci swiata mozemy ZDALNIE zmienic miesjce zamieszkania main klona ze stacji na ktorej sie znajdujemy,w tym celu otwieramy medical,dostajemy sie do menu medicala i w tabeli gdzie widzimy biura korpa klikamy na biuro ktore nas interesuje,click-ok i juz mamy klona w innej czesci swiata,bez koniecznosci zmiany sysa czy tez regionu.
Ps.Ale sie rozpisalem az sobie kopie zrobie i jak ktos będzie sie pytal to wkleje albo odsylacz do tego forum dam ^^ btw przydal by sie clone guide
a moze juz jest :> ...no nic za pozno na szukanie.Mam nadzieje ze jedna dusza przynajmniej przeczyta i zapamieta info jakie naskrobałem.
Pozdro