Eve Online > NoobGarten

Królestwo za 'Mentora'

(1/3) > >>

ZleDziadzisko:
Witam serdecznie! Trzeci raz podchodzę do EVE Online, zawsze brakowało  mi czasu - uczelnia, pilne zlecenie czy inne zajęcie. Ostatnio postanowiłem wreszcie zagrać w jakieś MMO - niestety w dzisiejszych czasach większość MMO jest zwykłą cukierkową machiną do marnowania czasu i pieniędzy w niekiedy nie udane i bezwartościowe produkcje wciągające nie do końca uświadomionych ludzi, nie chodzi mi o czas poświęcony na gre ale o czas spędzony w dobrze zrobionej i wartościowej grze.

EVE Online wydaje się gra w której postawiono na społeczność, ugrupowania i planowanie ekonomiczne oraz militarne co za tym idzie gra nie odpowiada przeciętnym użytkownikom ówczesnych MMO, mówię tu o wieku ale proszę mnie źle nie zrozumieć - nie każdy nastolatek odpowiada profilowi Trolla internetowego.

Do sedna sprawy - EVE Online jest przytłaczającą możliwościami grą, nie wszystko można wyczytać z forum niekiedy czas poświęcony na szukanie informacji nie przekłada się na wartość uzyskanej informacji, nie mówię tu o odpowiedziach na często zadawane pytania ale o zarysie gry pod kątem dobrej zabawy i RPG. Szukam doświadczonej osoby której mógłbym zadać parę pytań, obiecuje ze nie będą to pytanie typu: jak grać, jak wykonać zadanie itp itd.

Preferuje rozmowę głosową: Skype, TS. Szukam osoby doświadczonej i w miarę cierpliwej, za poświęcony mi czas mogę zaoferować jedynie dobre słowo i wdzięczność - tak, z tym [Królestwo za 'Mentora'] w tytule to była ściema :) Chętne osoby proszę o wiadomość na PW bądź odpowiedz w wątku...

Xarthias:
1. Możesz zadawać pytania tutaj. Staramy się nie gnoić noObków :P
2. Możesz się zapisać do Unseen Academy - tam znajdziesz całą bandę "mentorów", 23h/7 z tsem włącznie :P

ZleDziadzisko:

--- Cytat: Xarthias w Września 26, 2008, 13:57:29 ---2. Możesz się zapisać do Unseen Academy - tam znajdziesz całą bandę "mentorów", 23h/7 z tsem włącznie :P
--- Koniec cytatu ---
Hah spodziewałem się takiej odpowiedzi ale nie wiem czemu nie uwzględniłem tego w głównej wiadomości, nie interesują mnie informacje co na danym etapie mam robić, gdzie lecieć co wykonywać. Chce się dowiedzieć paru rzeczy odnośnie samej gry i RPG a pisanie i czekanie na 'ogólna' odpowiedz mnie nie satysfakcjonuje.

--- Cytat: Xarthias w Września 26, 2008, 13:57:29 ---1. Możesz zadawać pytania tutaj. Staramy się nie gnoić noObków
--- Koniec cytatu ---
A to jest ciekawe bo zawsze myślałem ze pojecie noob oznacza co innego niż 'nowego gracza'...

Patrycjusz:
Stary.. skoro z angielskim u Ciebie nie problem to po co masz kanały Rookie Help i Help w Eve? Mnie też od czasu do czasu trapi pewien problem wiec zadaje pytania właśnie na tych kanałach.. i powiem szczerze jeszcze nigdy mnie nie zlali.. ewnetualnie powtarzaj pytanie co jakiś czas bo w "godzinach szczytu" nie wszyscy mogą wyłapać o co chodzi.. to dopóki nie znajdziesz swojego mentora.. taki substytut...
Pozdrawiam i życzę powodzenia..

Ellaine:
Co dokładnie obejmuje takie królestwo, jaka jest jego sytuacja demograficzna, przychód narodowy, infrastruktura?

W Eve poświęcenie mnóstwa czasu na odchowanie jednego człowieka to ryzykowna sprawa - do wytłumaczenia jest niesamowicie wiele a przeżywalność (tj pozostawalność w grze po kilku tygodniach/miesiącach) jest niska. Uczysz takiego uczysz, jebudubu, wybucha mu parę statków w lowsecu albo nudzą go misje albo ma małe dziecko albo ciężki okres w pracy i puf - z trudem wyszkolonego człowieka nie ma. Dlatego ludzi szkoli się raczej masowo.

Czego chciałbyś się dowiadywać odnośnie RPG? W sensie backgroundu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej