Eve Online > NoobGarten
Najbardziej bojowa rasa ?
Straszny:
RE: Mona
ale:
- Caldari to najsłabsze HACe, jakieś takie zbyt dziwnie wyspecjalizowane a przy tym kruche (podobne zdanie mam zresztą o HACach gallente, choć są imo lepsze sporo od caldari)
- Caldari to jednak niezbyt przydatne BC, Ferox to lepiej wogole pominąć, Drake - statek na misje i ratty, nie ma nic dobrego do PVP w stylu Brutixa, Hurricana
- co z tego że są hybrydy, jakim statkiem poleciałbyś na opa? Caldari mają battleshipy o za małym dpsie albo rakietowe (nie nadające sie najlepiej na fleetopy) - jak ktoś sie uprze można, ale po co?
- na pewno mają świetnego cepa
- na pewno EW u caldari to bardzo mocna strona
- na pewno świetne statki do PVE
btw:
nie wiem dlaczego wyobraziłeś sobie ze solo pvp to tylko łąpanie na paskach - engage-uje sam gangi do 4-6 osób jeśli widze ze nie ma wśród nich recona matari ani ammar, i nie bardzo wiem jaki HAC/BC caldari mogłby to robić tak jak robią to Vagabond, Sacrilege, Huggin, Curse czy nawet Hurricane.
do tematu:
Dwie najlepsze bojowe rasy to moim zdaniem Ammar i Matarzy, tutaj raczej kwestia filozofii, proponowałbym postać Matara z doskillowaniem Ammarów koniecznie. Daje to pełne spektrum statków do PVP.
Tooten:
--- Cytuj ---Ani jednego dobrego szipa do solo pvp,
Patrz wyżej.
--- Koniec cytatu ---
Solo to ważna, acz słabnąca część pvpingu. Caldari nie potrafią. Kropka.
--- Cytuj ---rakity lecące do celu nieporównywalnie dłużej niż pozostałe typy amunicji,
Są jeszcze hybrydy.
--- Koniec cytatu ---
Railgune są słabe, a blasterów caldari nie używają...
--- Cytuj ---problemy z elektryką,
To mają tylko ci co spotykają Falcony, albo inne Scorpy. Tongue
--- Koniec cytatu ---
Nie z elektroniką. Z elektryką. Karzełkowaty powergrid.
--- Cytuj ---robienie kłopotów logistycznych (ale ja przecież shieldem...),
Jak wszystkie nanoshipy. Tongue
--- Koniec cytatu ---
Nie mowimy o nano shipach. Mowimy o caldari shipach. Mówisz, że scorpiona można wziąć tylko do nano gangu? No to przehulane ;)
Goomich:
--- Cytat: Tooten w Lipca 19, 2008, 21:34:12 ---Solo to ważna, acz słabnąca część pvpingu. Caldari nie potrafią. Kropka.
--- Koniec cytatu ---
Srsly. Popatrz się wyżej.
--- Cytat: Tooten w Lipca 19, 2008, 21:34:12 ---Railgune są słabe, a blasterów caldari nie używają...
--- Koniec cytatu ---
Orly? A o Blokhu słyszałeś? Albo o Beagle? Blarpy?
Captain:
--- Cytat: Scaryman w Lipca 19, 2008, 21:24:12 ---btw:
nie wiem dlaczego wyobraziłeś sobie ze solo pvp to tylko łąpanie na paskach - engage-uje sam gangi do 4-6 osób jeśli widze ze nie ma wśród nich recona matari ani ammar,
--- Koniec cytatu ---
Gratulacje za atakowanie solo gangów z falconem O0 :D
Voulture:
Caldari maja zdecydowanie najlepsze statki do flot. Do solo mozna sobie wyskillowac szybko gallente - taranis, ishtar, megas, astarte badz amarr - pilgrim, curse, sacri, malediction.
Straszny - caldari ma najlepszego bc do flot - drejka jako antysupport, najlepszego haca do flot - eagla. Tekstu o najslabszych bsach do floty nawet nie skomentuje...
:D
~~
Prawda jest taka, ze wiekszosc osob wybrala rase caldari pod pve. Wiekszosc ginacych caldaryjczykow to mission runerzy ktorzy dali sie zlapac, zrobili blad albo ktos im kazal leciec na pvp. Stad przekonanie, ze te statki sa gowniane.
Kazda rasa jest dobra do pvp, kazda ma jakies statki najlepsze w swojej klasie, lub wypelniajace jakas nisze. Trzeba tylko umiec to wykorzystac.
~~
Btw. gdybym zaczynal gre od nowa, w tym momencie wybral bym chyba Amarrow - najlepsze capsy, najlepsze bsy, sporo dobrych statkow do roamow i gangow i pare bardzo ciekawych nanoshipow. A na dodatek dobrze sprawdzaja sie w pve ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej