Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Bobici na północy.

<< < (12/133) > >>

sneer:
nie w naszej przestrzeni baz
co do killsów - ktoś musiałby naprawdę kawał czasu posiedzieć nad różnymi kb
jakimś  pomysłem jest ilość wraków na pobojowisku
p.s. sporo statków u boba to były t2 // głównie cruzy wselkiej maści //

Paul Shakur:

--- Cytat: Tooten w Lipca 11, 2008, 21:41:03 ---...
Może moja interpretacja jest niewłaściwa, ale brzmi mi to na potwierdzeine planów co do zdobycia regionu  ;)

--- Koniec cytatu ---

Jest niewłaściwa, ja tylko wytłuściłem największą głupotę w poprzednim poście Baza.

sneer:
chętnie bym przeczytał co bobici robią w przestrzeni RA i w ogóle w tym czasie kiedy nie sa u nas
 może ktoś krótko streści ?

Siewca Titum:
Szacun dla boba ,że tam wleciał. IRON czy Pure czy inni członkowie naplandu by się na takie coś nie zdecydowali :D Napland ma 12k membersów, GBC ok 5k.

Voulture:

--- Cytat: Tooten w Lipca 13, 2008, 08:19:50 ---  Odnośnie killsów, to chyba najprostszym, i najpełniejszym sposobem, jest patrzenie tylko na killsy dwóch stron, wiadomo, nie na losses. Wiadomo, że nikt nie będzie sztucznie wlepiał lossów na swoim kb (chociaż fakt, nigdy nic nie wiadomo). A po sztucznych killsach capitali pewnego aliansu, który pozostawmy bezimiennym, fingowane killsy też się nie spotykają. Killsy jednej strony to lossy drugiej, a jak ktoś ma killa to go przylepia na kb, nie kryje się z nim.

Więc czy pełnym obrazem jakiejś konkretnej bitwy nie będą wszystkie kille zameldowane na kb BoBa (czy zsumowane całego GBC) PLUS wszystkie kille zameldowane na kb Northu/Redsów? Bo pisanie, że jeden alians nie zameldował na kb jakiegoś lossa jest dla mnie głupie, jeżeli widać go wyraźnie na kb wroga
--- Koniec cytatu ---

Niestety tak nie dziala. Juz to gdzie tlumaczylem, ale zrobmy taka hipotetyczna sytuacje:
1. Flota z jednego sojuszu 100 osob vs Flota zlozona z 5 sojuszy po 20 czlonkow kazdy.
2. Potrafia strzelc w primary i na kazdym kilu zalozmy ze sie pojawiaja osoby z wszystkich sojuszy.
3. Zalozmy, ze byl remis - obie strony stracily po 50 statkow, 10 na kazdy sojusz w jednym z przypadkow.

Jak to wyglada na poszczegolnych kb:
1. Na kb jednego sojuszu poprawnie: 50 zabitych, 50 straconych. Remis.
2. Na kb kazdego z mniejszych sojuszy: 50 zabitych, 10 straconych, Wielkie Zwyciestwo. Liczac kille z wszystkich tych kb i lossy z wszystkich tych kb wychodzi: 5 x 50 = 250 zabitych, 5 x 10 = 50 straconych. Czyli brednia.

Sytuacja analogiczna dla floty zlozonej z wielu sil gdy walczy z podobna flota. Te same kille rozkladaja sie identycznie i patrzac i sumujac kille z roznych killboardow otrzymujemy znowu glupote.

Mozna za to zliczyc tylko i wylacznie straty, zakladajac, ze weryfikowane sa pzrez API i killboardy sa rzetelne. Wtedy suma strat z jednej stron vs suma strat drugiej strony da rzeczywisty wynik starcia.

Wniosek: Ten sam kill moze sie pojawiac na wielu killboardach, loss - tylko na wlasnym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej