Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Bobici na północy.
Sir Falo:
--- Cytat: Squig w Sierpnia 20, 2008, 13:14:30 ---Może się mylę, ja ostatnio lekki weekend warrior się zrobiłem, ale wygrywaliście głównie (tylko?) w walkach z konwencjonalną flotą, a z całym szacunkiem dla NC, to jednak dla nas jest równie ciężka strata co ceptory (może i mniejsza, bo jeszcze insurance). Więc takie GBC mogłoby sobie tracić BSów w meatgrinderze ileśset i by tego jakoś strasznie nie poczuło.
Z drugiej strony, faktycznie naraz dostaliście kilka frontów i widać że lekko się wszystko sypie.
Tak na marginesie - może ktoś z północnego naptrainu powiedzieć co się dzieje tam hen na ruskim froncie wschodnim?
--- Koniec cytatu ---
Jiizz.... Kocham takie bauwochwalcze posty (a ile razy się powstrzymuję nic nie pisząc...) Skoro dla GBC strata full fitted T2 BSa to mniej niz strata ceptora to dla NC na penwo jest to znacznie większy wydatek równy carriera... Troche tutaj brakuje konsekwencji, bo ceny dla wszystkich są mniej wiecej takie same (tymbardziej BSów).
Scaryman, teoretycznie może i miałbyś racje, że sie wszyscy rzucili, ale brakuje w tym wszystkim jednej ważnej rzecz: NC nie dostawało w dupe od BoBa przecież, bo BoB nie wpakował się do Deklein tylko bił RA, gdzie NC czasem bardziej, czasem mniej, pomagało. Linia frontu oparła się o Deklein i trzyma (trzymała) długo póki NC nie zostało gryzione przez Solary i TRI. Ale... może to tylko zbieg okoliczności, może... Nie chce snuć teorii spiskowych, bo w końcu nie mam żadnych konkretnych dowodów.
QREG:
Mówię o systemie gdzie BoB się pojawił używając tytana i portala do systemu NC, który nie był CYNOJAMED. Powiadam posunięcie genialne :)
Squigger:
--- Cytat: Sir Falo w Sierpnia 20, 2008, 13:35:46 ---Jiizz.... Kocham takie bauwochwalcze posty (a ile razy się powstrzymuję nic nie pisząc...) Skoro dla GBC strata full fitted T2 BSa to mniej niz strata ceptora to dla NC na penwo jest to znacznie większy wydatek równy carriera... Troche tutaj brakuje konsekwencji, bo ceny dla wszystkich są mniej wiecej takie same (tymbardziej BSów).
--- Koniec cytatu ---
Dzielny jesteś :smitten:
Jak na razie to po prostu czytam że BoB przegrywa bo traci (tracił) BSy, więc mogę się tylko uśmiechnąć. Nie mówiłem że NC ma inaczej z reimbursem / produkcją t2, broń boże. Na pewno wasze mothershipy kosztują mniej od ceptorów :angel:
A na serio, jakiś update na temat wschodu dacie? :-\
Venzon 2003:
--- Cytat: Sir Falo w Sierpnia 20, 2008, 06:24:56 ---Generalnie posuniecie wczorajsze było wręcz genialne. Chyba po raz pierwszy rzeczywiście full reprekt dla boba za pomysł. Co prawda mam pewne obawy jak to się stało możliwe, że system nie było cynojammed i teroie mogą być równie daleko posunięte jak to, że nagle chyba w 3 POSach znikł stront przed atakiem... Ale czasu na reakce nie było, bo atak na cyno zaczął się w 10 minut po info o flocie. Swoja drogą, ciekawe co robili szpiedzy że nikt nic nie wiedział??
--- Koniec cytatu ---
jak to system nie byl cynojammed skoro bylo strzelanie do jammera
ktos kto byl w bsie z bufu nawet pisal ze rekordowo szybko padl
to ze w 3 posach nie bylo stronta to nie robi bo i tak ponad 10 jest w sensownym reinforced z czasem na 2 dni
ArchenTheGreat:
Teorie o powiązaniach między BoBem a TRI można włożyć między bajki. TRI zdecydowało się zaatakować Hydrę (Hydrę a nie NC) dlatego, że jej sojusznicy zostali związani walką w Deklein. Liczyliśmy na wyrównane walki. Co prawda Hydra trzykrotnie przewyższa nas liczebnością ale jak wiadomo nie jest to sojusz PVP. Stało się trochę inaczej ale to już inna historia.
Ataki na NC i Hydrę dość łatwo zsynchronizować nawet bez kontaktowania się dowództwa TRI i BoBa. BoB ma szpiegów w TRI i NC. Maile o organizowanych akcjach są na pewno przekazywane poza linie frontu. Skoro my wiedzieliśmy o wczorajszej planowanej akcji Pure (i spółki) to na pewno i BoB wiedział. Byliby głupcami gdyby z takiej okazji nie skorzystali.
Sir Falo:
--- Cytat: Venzon 2003 w Sierpnia 20, 2008, 13:58:57 ---jak to system nie byl cynojammed skoro bylo strzelanie do jammera
ktos kto byl w bsie z bufu nawet pisal ze rekordowo szybko padl
to ze w 3 posach nie bylo stronta to nie robi bo i tak ponad 10 jest w sensownym reinforced z czasem na 2 dni
--- Koniec cytatu ---
Venzon, powtarzam po raz drugi, że chodziło o system NC, a nie i30. Do NC wskoczyliście całą flotą BSów/support lecąc do I30 i tam biliście jammera. Gdyby nie ten ruch pewno nie było by tak różowo, bo scouci by donieśli o nadciągających siłach wroga, ale jak się nagle pojawia 2j obok flota "w środku homelandu" przez portal... no nie ma szans.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej