Ad 1
Raczej się na to nie nastawiaj, szczególnie na początku, po jakims czasie jak masz dobre info o tym co gdzie sie dzieje, mozna troche zarobic na salvagu + oczywiscie czasem na loocie z pvp
Jak juz trochę poznasz ludzi mozna sie umawiac na nabijanie portfela na wspólnych misjach, ja staram sie wyrobić tradingiem.
Ad 2
tak naprawde sa dwie frakcje, gallente + minnie vs caldari + amarr. Zalezy z kim walczysz tak spada Ci standing, najwiecej zabierają POD kille.
Ad 3
Mozna latac solo, dość często można znalezc samotny wt lub dwa (ale trzeba uważac najczesciej jest to albo "przynęta" ^^ albo ktos z altem w guardianie lub falconie), jak dla mnie najzabawniejsze sa small gangi, szczegolnie jak juz sie pozna troche ludzi i wiadomo z kim warto latac, floty sa czesto malo zorganizowane, poza tym osobiscie ich unikam ze wzgledu na lag, który jak wszyscy wiemy ma najwiecej killsów w EVE.
Ad 4
Chodzi Ci o liczbe pilotów zapisanych czy aktywnych? Zapisanych jest teraz ponad 13k pilotów, z czego prawie 5k to Caldari ^^
Zazwyczaj na kanale Milicji Gallente jest około 150 - 200 pilotów online, aktywnych mniej, najczęściej około 40-50%
Minusy, na razie przychodzi mi do głowy tylko jeden - brak, czy może raczej utrudniony wstęp w high sec. przeciwnych frakcji, co za tym idzie mnie kupowanie mainem w Jita odpada.