Eve Online > NoobGarten
Powrót i różne związane z nim rozterki
Skeer:
Hyhy, bezsens... :)
Wracając do wątku. Kolega stale niepotrzebnie obstaje przy tym, że rasy determinują dalszą grę. To nie jest prawda.
Każdy char na starcie dostaje [faction] Frigate lvl 3 + odpowiedni dla rasy skill w Gunnery bądź Missile Operation. Wyskillowanie tego, co się dostaje na starcie to góra 48h. Gdy się chce grać dłużej (powiedzmy - rok), to jest to nic.
Zakładając "idealną" postać Caldari Achura i kupując skille dajmy na to Minmatar Frigate, Small Projectile Turret i podnosząc je do poziomu chara startowego Minmatar poświęcasz w sumie niewiele, a masz postać z wymarzonymi przez siebie "idealnymi" atrybutami i "idealnymi" statkami do pvp.
PS Piszę w cudzysłowiu, bo nie zgadzam się z takimi ideałami. Achura są beznadziejni, brzydcy, a te ich staty nie są imo warte tworzenia chara na dłuższą metę. To samo dotyczy statków matarskich - nie zgadzam się z ogólnym pianiem zachwytów, jakie to uberszipy do pvp. Inne rasy mają równie dobre, tylko kwestia jest, czy ludzie umieją (i chcą) wykorzystywać bonusy innych ras.
No ale to tylko moja opinia ;)
MKoll:
--- Cytat: tempx6 w Kwietnia 15, 2008, 18:01:06 ---proszę Cię... :laugh:
--- Koniec cytatu ---
Wolverine ma rację http://www.merriam-webster.com/dictionary/howdy więc sie nie pogrążaj :krzeslo:
Alnus Incana:
--- Cytat: Skeer Ollani w Kwietnia 15, 2008, 18:38:11 ---Wracając do wątku. Kolega stale niepotrzebnie obstaje przy tym, że rasy determinują dalszą grę. To nie jest prawda.
--- Koniec cytatu ---
Ech...czy ja przy czymś "stale obstaję"? ??? Uzasadniałem tylko dokonany wtedy wybór Achury i jak już mówiłem sugerowałem się tym co znalazłem w necie. Wydaje mi się że dla kogoś kto chce walczyć percepcja i inteligencja mają kluczowe znaczenie, a Achura pozwala wyśrubować te parametry. Sądzę że na krótką metę pozwala to bardzo szybko rozwinąć się bojowo, ale jak rozumiem różnice w przypadku czasu bojowego szkolenia innych nacji (w wariancie nastawionym na walkę) muszą być niewielkie.
--- Cytat: Skeer Ollani w Kwietnia 15, 2008, 18:38:11 ---Każdy char na starcie dostaje [faction] Frigate lvl 3 + odpowiedni dla rasy skill w Gunnery bądź Missile Operation. Wyskillowanie tego, co się dostaje na starcie to góra 48h. Gdy się chce grać dłużej (powiedzmy - rok), to jest to nic.
Zakładając "idealną" postać Caldari Achura i kupując skille dajmy na to Minmatar Frigate, Small Projectile Turret i podnosząc je do poziomu chara startowego Minmatar poświęcasz w sumie niewiele, a masz postać z wymarzonymi przez siebie "idealnymi" atrybutami i "idealnymi" statkami do pvp.
--- Koniec cytatu ---
Nie miałem pojęcia ile trwa przestawienie się na statki innej nacji, ale jeśli faktycznie 2 dni to rzeczywiście nie jest to problem. W każdym razie na początek chyba lepiej skupić się na statkach jednej konkretnej nacji. Wizualnie podobają mi się amarr'skie i gallente'iańskie, ale decydując się na gallente'iańskie musialbym zawczasu pomyśleć o sporym memory, a jako Amarr Khanid miałbym raczej niskie.
Sprowadzając dyskusję na właściwy tor - na co muszę zwrócić uwagę decydując się na amarr'skie statki i rozwijając się w kierunku PvP?
ivil:
Na ten temat na centrali jest coanjmniej kilka watkow :)
Przede wszystkim powinienes zwracac uwage aby walczyc w warunkach ktore tobie odpowiadaja i tak prowadzic cala impreze aby to przeciwnik skonczyl w podzie a nie ty. Moglbys jeszcze zwrocic uwage na directional scanner bo to przydatna zabawka.
NeX:
Amarr = armor > cap > laser > vampir > drony > missile
Amarrskie recony, to miodzio sam >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej