Eve Online > NoobGarten
Samoistna odnowa Capacitora oraz Shielda
ivil:
Jakos nie dostrzegam w ktorym momencie ten skill jest taki uzyteczny. Jesli tankujesz pasywnie to jestes dawno poza peak recharge i umierasz a jesli tankujesz aktywnie to znaczy ze tank ci siada i umierasz.
NeX:
Jeżeli tankujesz aktywnie, to nieistotne czy tank siada, czy nie siada, bo nie w tym ma pomagać ten skill. On służy do tego abyś nie posiadając reperki armora nie obrywał po nim tylko dlatego, że shield zszedł do niskiego poziomiu. W długich walkach z npc niski poziom shielda, to nie jest nic wyjątkowego ani żaden wyrok. Na armorze zresztą też. Często walki tankowane armorem kończy się tankując hullem i DCII. Ostatecznie ktoś kto ma top skile nie ma problemów i nie zadaje pytań. Skoro zadaje, to sporo mu w skilach jeszcze brakuje i często będzie schodził z shieldem prawie do zera. Jeżeli nie chce w kółko wracać i się remontować, to ten skill jest bardzo przydatny.
To, że w jakiejś flocie żywot targeta jest beznadziejnie krótki nie zmienia pytania o tankowanie shieldem na misji.
Comrack:
Xarthias wybrałem Rokha z kilku powodów oczywiście teraz widzę że Drake pasywny jest o klasę lepszym Tankiem pasywnym mimo to brnę dalej w tej błędnej decyzji (teraz świadomie) ponieważ następnym krokiem będzie Golem a w tym momencie (chyba bo też nie jestem absolutnie pewny) skilowanie BC na 2 miesiące grania chyba mija sie z celem.
Drake musiał by być na HMach a mój Rokh jest na Cruzach (wiem też błąd ale znam 1 skill (na poziomie I )z zakładki gunnery wiec też skilowanie tego było by chyba nieporozumieniem...
Puki co ratuje mnie tylko to że latamy we 2 w misjach lvl4 Rokh pasywny mimo wszystko to też dobry tank a w dodatku 50m3 na dronki i te 4 Cruzy 2x +20000 m zasięgu, kolega jest na L hybrydach i dajemy rade spokojnie na 4.
Jeśli mielibyście jakieś propozycje wskazówki będzie mi bardzo miło je przeczytać. Puki co Dziękuje za pomoc w moich wątpliwościach w capie i shieldzie. Fly Safe
korpusz:
Dlaczego nie uzywasz Ravena ? bonus do cruzów ma, Rokh i kruzy to z lekka profanacja.
Drake na HMach napewno zoutdamaguje CI tego rokha na 4 crusach, i smiem sądzić, że będzie mieć lepszego tanka przy tym.
Comrack:
Korpusz nie urzywam Ravena bo bonusy na odległość rakiet i tak ni jak mi sie sprawdzają (chyba że prędkość rakiet wpływa na DMG jeśli tak to prosił bym o potwierdzenie :)
Dodatkowo Raven to gorszy tank od rokha w/g mnie te 20% (25max ale mam na 4 puki co) do resa to sporo. Odnośnie Drake jaknajbardziej sie zgadzam.. przegapiłem to 'mea culpa' jednakże kupować nowy statek + rigi + boostery itp tylko pod drake jesli w perspektywie 2 miesięcy mam plany i kasiorkę na Golema który wymaga odemnie Skilla w BSach i cruzach... Chyba jednak zgodzisz sie ze mną że warto pocierpiec swoje i mimo wszystko siedziec na Rokhu który wygląda jak ciuchcia bez wagoników...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej