Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions: Misje

<< < (69/90) > >>

[NF] Masa Huku:
tak jak mówię nie byłem więc nie wiem ;) jeśli to ma znaczenie to dzięki za sprostowanie :]

Doug:

--- Cytat: MasaHuku w Lipca 02, 2010, 07:51:48 ---Jeżeli nie masz alta który będzie zarabiał na wtopy to nie wstępuj do milicji :). Na początek radziłbym zrobić wszystkie dostępne dla twojej rasy systemy szkolne (amarr to Deepari, Conoban i Pasha) w połączeniu z paroma social skillami w 2-3 dni będziesz śmigał misje lvl2 :) dostaniesz kupe przydatnych skilli i zapas statków od podstawowych frytek do deski (w kazdym systemie osobno ;)).

--- Koniec cytatu ---

Ja akurat Caldari, znaczy się tępy kloc (za nonsensopedią :) ) ... czyli jeśli dobrze kumam: mogę zrobić misje tutorialowe trzykrotnie, raz ze swojego startowego noob-korpa, a poza tym też z pozostałych dwóch (noob-korpów)?
I te social skille: w sensie że podbiją mi standing, że od razu załapię się na agentów lvl2?

Wybaczcie noobowskie pytania, ale informacji do przyswojenia jest tyle, że pomimo wertowania różnych for, wiki etc. człowiek się trochę gubi.

And the most stupid: trzeba być korpie agenta od którego się bierze misje?

--- Cytat: MasaHuku w Lipca 02, 2010, 07:51:48 ---I jak przedmówca stwierdził wstąp do unseen bo sporo korpów zwraca na to uwagę (nie chce im się sprawdzać rekrutów, więc jeśli masz unseen w CV to znaczy że podstawy masz :)). Ja się nie skusiłem, uczyłem się sam, ale to już jest indywidualny wybór :D. Pzdr. i powodzenia.

--- Koniec cytatu ---

O Unseen naczytałem się sporo, znam temat :) , ale akurat gram (czy raczej będę grał) na tyle nieregularnie, że mógłbym się nie wyrobić szkoleń w regulaminowym czasie (7 tygodni, o ile dobrze pamiętam).

Yours Caldari noob
B.

Doom:

--- Cytuj ---Ja akurat Caldari, znaczy się tępy kloc (za nonsensopedią  ) ... czyli jeśli dobrze kumam: mogę zrobić misje tutorialowe trzykrotnie, raz ze swojego startowego noob-korpa, a poza tym też z pozostałych dwóch (noob-korpów)?
--- Koniec cytatu ---
12 razy, nie ma rasowaej blokady na agentów wiec jak sie uprzesz mozesz odwiedzić wszystkie noob wylęgarnie :P

--- Cytuj ---I te social skille: w sensie że podbiją mi standing, że od razu załapię się na agentów lvl2?
--- Koniec cytatu ---
Jak nie masz żadnego standingu z danym korpem to socjal skile tego nie zmenią, natomiast mając socjal skile kiedy odzywasz się do nowego korpa zmiany nasepują dość drastycznie (z perspektywy młodego chara). Generalnie cała ta grupa skili ma Ci ułatwiać życie w kontaktach z npc

--- Cytuj ---And the most stupid: trzeba być korpie agenta od którego się bierze misje?
--- Koniec cytatu ---
Nie

--- Cytuj ---O Unseen naczytałem się sporo, znam temat  , ale akurat gram (czy raczej będę grał) na tyle nieregularnie, że mógłbym się nie wyrobić szkoleń w regulaminowym czasie (7 tygodni, o ile dobrze pamiętam).
--- Koniec cytatu ---
8 tygodni, z czego jak sie uprzeć można to wsio przerobić w dwa tygodnie te 8 to własnie bufor czasowy dla ludzi którzy nie mogą tak zrobić

--- Cytuj ---tak jak mówię nie byłem więc nie wiem  jeśli to ma znaczenie to dzięki za sprostowanie :]
--- Koniec cytatu ---
Wiesz posiadanie UA w employment o niczym nie świadczy, na ten przykład mistyq też ma UA w CV...

JeanLucPicard:
Witam, gram od wczoraj wiec nie bijcie;)
Mam problem z misja treningową z działu Exploration - Gravimetric Site Scanning
 znalazłem gravimetric site, punkt jest zeskanowany na sto procent, więc pojawia się opcja warp to(tam na miejscu, w kontenerze ma być certyfikat do do dalszej części misji).. niestety 10 tysięcy km przed punktem statek staje, dalej mogę lecieć tylko na dopalaczach, bo "naturalny fenomen zaburza działanie silników warp", znalazłem drugi punkt gravimetric, to samo. Gram na trialu, pominąłem dział industry, ale to chyba nie powinno mieć znaczenia. Co z tym zrobić? Nie chce lecieć tam całą noc:) 

Doom:
Sprubuj:
- rozejrzyj się czy w okolicy w której wywala cie z warpa jest jakikolwiek obiekt (w szczególnosci taki z nazwą sugerującą ze to brama)
- mozliwe jest że zeskanowałeś pustego gravimetryka nie ze swojej misji a takiego normalnego (chociaż o ile wiem ćwiczebnym sprzętem jest to niemal niewykonalne)
- napisz petycję do gm'a (f12 create petytion) z zapytaniem czy w logach nie ma jakiegoś fichera który Cie tak blokuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej