Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions: Misje

<< < (64/90) > >>

Spiegol:
Poleciałem do Airkio (Lonetrek) i według mapy są tam Pyroxeres i Scordite, ale mój overview pokazuje, ze sa tam tylko asteroidy z Veldspar (3 rodzaje), a nie ma tych 2 których akurat potrzebuje :/ nie mam jakiegoś wyposażenia na statku potrzebnego czy po prostu nie wiem jak je znaleźć??

Dux:
open overview settings -> w zakladce "type" zaznaczasz te skałki
Albo klikasz na poszczególne skałki szukając odpowiedniej:)

Spiegol:
Dzięki bardzo, wszystko niby takie proste, ale ciężko było samemu znaleźć. Jeszcze mam takie pytanie do tutorialowych misji - zawsze było okienko i mówiło krok po kroku co robić, ale od 5 czy 4 misi Industry już nikt mi nie podpowiada (co prawda robię dopiero 6 i może sprawdza mnie teraz i przy nowych się znowu włączy, ale może sam wyłączyłem) dlatego miałem problem ze znalezieniem tych skał, czy to normalne czy sam w helpie muszę któryś aktywować? Bo jak wylatuje gdzieś ze stacji to mi wyskakuje, że nie jestem w terytorium "rookie" i każe mi wrócić w wymieniony teren, a przecież robię misje początkowe z tutorialu.

NeX:
  Prawdopodobnie aktywowałeś początkowego tutoriala, który działa tylko na startowym uniwerku, a misje które wykonujesz, to już druga część tutoriala z innej stacji. Agenci Event dają po 10 misji. Pierwszy agent daje dwie w terytorium "rookie".

Aenyeweddien:

--- Cytat: Spiegol w Czerwca 20, 2010, 14:45:23 ---Wykonuję bodajże 6 misję w Industry i do wykonania pewnego blueprintu potrzebuje mexallon, tritanium i pyerite. Tritanium wiem już jak zdobyć, natomiast o m i p przeczytałem z jakich skał można je wydobyć (pyroxeres czy plagioclase) ale nie wiem jak je znaleźć jak się odnaleźć w tym wszechświecie, jak zrobić by polecieć w pas asteroid gdzie je znajdę. Jak je zlokalizować? Jak sprawdzić gdzie jestem i gdzie muszę do nich polecieć no i to zrobić? :P

--- Koniec cytatu ---
Innym sposobem zdobycia skałek jest kupienie potrzebnej liczby minerałów na markecie  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej