Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
Nefczi:
Witam, czy moglibysce mi polecic dla jakiej korporacji Matarow najlepiej robic misje? Chodzi mi o misje "bojowe".
Przejrzalem wszystkie corp Matarow i jest dosc kiepsko ;) Znalazlem tylko dwie korporacje "warte uwagi", Brutor Tribe i Republic Security Services, przy czym Brutor ma niewielu agentow ogolnie (szczeoglnie jesli chodzi o lvl1, najwyzsze quality to 0).
Z iloscia agentow RSS est lepiej ale sa rozrzuceni doslownie po calej galaktyce, wolalbym dzialac w jednej "dzielnicy" a nie co troche zasuwac po 30 "jumpow".
Najwiecej agentow ma chyba Republic Fleet ale lwia ich czesc znajduje sie w sektorach 0.1-0.3 a narazie wolalbym bezpiecznie pobawic sie w PVE do czasu az nie zaznajomie sie z gra lepiej. Co radzicie zrobic? :)
A moze moglbym poprostu zaczac robic misje dla korporacji innej rasy? Glownie zalezy mi na uzywaniu statkow Matarow. Tylko czy wtedy nie bedzie problemu z nabywaniem statkow matarskich albo projectile weapons jesli bede robil misje dzies gleboko w przestrzeni Gallante, Ammar tudziez Caldari? ;)
Khobba:
--- Cytat: Nefczi w Maja 17, 2010, 00:07:43 ---A moze moglbym poprostu zaczac robic misje dla korporacji innej rasy? Glownie zalezy mi na uzywaniu statkow Matarow. Tylko czy wtedy nie bedzie problemu z nabywaniem statkow matarskich albo projectile weapons jesli bede robil misje dzies gleboko w przestrzeni Gallante, Ammar tudziez Caldari? ;)
--- Koniec cytatu ---
Nie ma żadnego problemu w używaniu statków danej rasy podczas misji dla innej korporacji. Jedynym bonusem tego rozwiązania są np. frakcyjne modułki z LP store'u pasujące do Twojego statku. Statki na PvE traci się ekstremalnie rzadko, ammo jest na dobrą sprawę wszędzie więc de facto z zakupami też nie ma problemu.
Doom:
A sprzęt frakcyjny i tak częściej zdejmuje się z kontraktów (głównie w jita) niż z wystawy lp stora
Bratis:
mam taki epytania .
Zrobilem juz msje dla sister .... robie nastepne misje tym razem dla gallente.
Ale w koncu one sie skoncza i co dalej?Jakiej frakcji misji na poczatek zaczac.?
2.Co to sa frakcyjne statki.je mozna kupic jak sie ma odpowiedni stadning u agentow?
SokoleOko:
--- Cytat: Bratis w Maja 18, 2010, 10:47:54 ---Ale w koncu one sie skoncza i co dalej?
--- Koniec cytatu ---
Nie skończą się... im więcej misji zrobisz, tym masz lepszy stand, co zapewnia dostęp do lepszych agentów, misji wyższego poziomu i tak dalej.
Oczywiście, misje będą się powtarzać, ale może je robić do usranej śmierci :) Bez końca.
--- Cytat: Bratis w Maja 18, 2010, 10:47:54 ---Ale w koncu one sie skoncza i co dalej?
--- Koniec cytatu ---
2.Co to sa frakcyjne statki.je mozna kupic jak sie ma odpowiedni stadning u agentow?
[/quote]
Statki frakcyjne to eksluzywne statki firmowane przez frakcje. Są to albo modyfikacje istniejących statków - Stabber i Stabber Fleet Issue albo zupełnie inne konstrukcje (dotyczy to frakcji pirackich - np. Cynabal).
Statki frakcyjne biorą się z robienia misji/plexów, ale można je tez kupić na kontraktach. Nie występują na markecie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej